Буксуването на промените в Закона за хазарта, предложени от депутати

...
Буксуването на промените в Закона за хазарта, предложени от депутати
Коментари Харесай

Назрява конфликт между управляващите заради игрите на късмета

Буксуването на измененията в Закона за хазарта, препоръчани от депутати от ”Обединени патриоти ” може да породят ново напрежение сред сътрудниците в ръководещата коалиция. От ГЕРБ съзнателно не придвижват плана, който отлежава към този момент близо година.
Текстовете, целят ограничение на рекламите на игри на шанса, както и продажбата на лотарийни талони единствено тук-там, лицензирани за
хазартна активност. Вече няколко пъти през март на председателски препоръки патриотите са упорствали законопроектът да бъде включен в дневния ред на Народното събрание, само че на вятъра. От ГЕРБ считат, че тематиката била " деликатна " и не било добре да се повдига тъкмо преди избори, написа " Сега ".

Миналата година ГЕРБ съумя да блокира приемането на рестриктивните мерки за
хазарта, като настоя, че те би трябвало да бъдат съгласувани с Европейската комисия. Проектът бе изпратен в Брюксел през лятото. През октомври Европейската комисия даде зелена светлина за измененията, само че не последва гласоподаване.

Дни преди Коледа Менда Стоянова твърди, че промените ще бъдат прегледани от депутатите незабавно след коледната почивка - още през януари. От май 2018 година до през днешния ден планът стои на изчакване.

Преди време Фрог направи поредност от изявления, в които разкри вредата от хазартните игри и нуждата от надзор.

Както знаете в този момент билетчета на късметчета се продават навсякъде - по бензиностанции, в хипермаркети, в обектите от веригата " Лафка " и павилионите за вестници, в офиси на застрахователни брокери и даже на гишетата на държавното дружество " Български пощи ", което пък е в цялостно нарушаване на Закона за
хазарта. Има предложение и за промени в още един закон – този за радио и телевизия. Там се чака ограничение на рекламата на хазарт, в това число и проявлението на печелившите от лотарийните игри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР