bTV Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд

...
bTV
Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд
Коментари Харесай

Вижте каква присъда грози убиеца на семейството в Каспичан

bTV Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския областен съд за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на 63-годишния Петър П., който е обвинен за четворното ликвидиране на фамилията в Каспичан. Повдигнато му е обвиняване за преднамерено убийство  на повече от едно лице по изключително непосилен за убитите метод и с особена свирепост – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4, 6 и 9, по отношение на член 115 от Наказателен кодекс. Деянието се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Искането за взимане на най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, Окръжната прокуратура в Шумен стимулира с обоснованото съмнение, че 63-годишният Петър П. е причинителят на умишленото ликвидиране на четири лица, както и с заплахата той да извърши друго закононарушение и да се укрие.

Жертвите на умишленото ликвидиране в къщата на ул. " Раковски “ 3 в Каспичан са 81-годишният Георги В., 70-годишната му брачна половинка Гуля В., 48-годишната им щерка им Славка и 46-годишният им наследник Веселин. Обвиняемият Петър е наследник на брата на убития Георги и първи братовчед на неговите наследник и щерка.

Окръжната прокуратура в Шумен е назначила съдебномедицинска експертиза на 63-годишния обвинен. Оръжието на закононарушението – секира с 35-сантиметрова ръкохватка, с която той е нанесъл смъртоносни порезни и посечни рани на убитите, е конфискувана от къщата. Петър е обитавал втория етаж, а убитото семейство живеело на първия етаж.

Обвиненият в квалифицираното съзнателно ликвидиране е осъждан в Смолян за опит за ликвидиране. Присъдата му е била условна и към този момент е оправдан за това закононарушение, осъществено още през 1989 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР