BTV удариха нов рекорд по умствени отклонения, поканили математик да

...
BTV удариха нов рекорд по умствени отклонения, поканили математик да
Коментари Харесай

BTV удариха нов рекорд по умствени отклонения, поканили математик да анализира и прогнозира конфликта в Украйна

BTV удариха нов връх по умствени отклонения, поканили математик да проучва и предвижда спора в Украйна. На всяко гърне мерудия.

Защо не се появи всичколога Витанов да предвижда началото на спора и разсъжденията в мозъка на Путин. Аман от дилетанти, които се показват за математически Касандри. Не е по-различно от астрологията, само че там най-малко има някакви независещи от хората закономерности., които се приема, че необратимо въздействат на държанието и ориста на хората.

Да повторя – математиката не може да предвижда и моделира процеси с непозната степен на ентропия. По-скоро може, само че от това няма никаква изгода. Този самозванец се пробва да предвижда със задна дата, към този момент при трендове и процеси, които са известни на правилото, в случай че за ден убиват 500 души, след 6 дни ще са 3000. Да, но не,. Защото никой не може да предвижда какъв брой ще бъдат цивилните жертви когато елементарни жители са жертва на пряк обстрел.

Изобщо сходни прогностици, които извеждат анализите за температурата на обособения болен въз основа на междинната температура на заболелите костват ….. или по тъкмо не костват и пет пари.
БТВ да поканят идващия път гадателка, по-достоверно ще бъде.

Илиян Василев
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР