bTV продължаваме темата „Пътища“ с друг критичен участък в Северозападна

...
bTV продължаваме темата „Пътища“ с друг критичен участък в Северозападна
Коментари Харесай

Проблеми пътища: Защо има толкова много катастрофи на път Е79 в област Монтана?


bTV продължаваме тематиката „ Пътища “ с различен сериозен сектор в Северозападна България с натоварен тежкотоварен трафик и чести произшествия.

Участъкът е част от път Е79, който минава около две обитаеми места в област Монтана, а по-нататък през още пет обитаеми места в район Видин. На това място има доста тежки произшествия с извънредно доста смъртни случаи, за които свидетелстват доста паметните пътища около пътя.

„ Участъкът е доста претрупан и трафикът на тирове е огромен, значи тук минават стотици тирове “, споделя кметът на Смоляновци Пламен Лилчов.

По думите му водачите не камионите не съблюдават знаците и рестриктивните мерки.

„ Ние сме пострадали, доста рисково е в нашето пътешестване и напредване от Смоляновци до Монтана, защото тировете карат с 90-100 км в час, притискат ни и ние се отбиваме, което провокира произшествия “, споделя Лилчов.

Според него решението е в ускоряването на строителството на скоростният път Видин-Ботевград, за което той приканва, като се забързат процедурите по отчуждаване на парцелите по трасето.

Кметът на Винище Алексей Александров споделя, че в неговото населено място има същия проблем. За 5-6 години е имало 20 смъртни случаи поради тежки произшествия. По думите му пътят там няма маркировка, а единствено знаци.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР