БТВ ГЕРБ остави неадекватен бюджет и ще се нуждае от актуализация.

...
БТВ
ГЕРБ остави неадекватен бюджет и ще се нуждае от актуализация.
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Дали ще има политическа криза предстои да видим, но негативен ефект върху икономиката ще има

 БТВ " ГЕРБ остави несъответстващ бюджет и ще се нуждае от актуализация. Това го споделих още предходната година “, съобщи претендентът за народен представител от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър Петър Чобанов в " Тази заран “.

" За страдание, икономическата неустойчивост стартира надалеч преди изборите поради ограничения, които не доближиха до засегнатите от рецесията. През декември 2020 година парите не са достигнали на време до хората. Дали ще има и политическа рецесия и дали ще задълбочи икономическата следва да забележим, само че евентуално и тя ще има отрицателен резултат “, счита Чобанов.

Според него дали ще се стигне до нови избори, ще решат партиите в Народното събрание, които " би трябвало да имат отговорно държание и да продължат напред “.

Сред икономическите ограничения, които би трябвало да се одобряват в актуализацията на бюджета, съгласно Чобанов са възстановяване на успеваемостта на държавните разноски посредством заимстване на " детайли от споделената стопанска система “, основаване на Агенция за разноските и Агенция за държавната благосъстоятелност, по този начин ще се обединят разноски, които са общи за всички институции.

Важно е да се одобри и Законът за персоналния банкрут, а общините да имат повече лостове за стимулиране на бизнеса, означи някогашният финансов министър.

За разлика от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, при Движение за права и свободи резултатите от актуалните избори демонстрират 20 000 гласа повече спрямо предходния избор, " това се дължи на акцията, която организирахме, която беше ясно насочена да разкрие обстоятелствата за икономическото положение на България, за нараствания чист дълг, за изгубените 360 000 заети, за разпада на държавността “, съобщи Чобанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР