БТР-ите са събрани, очаква се да дойде фирмата, която осигурява

...
БТР-ите са събрани, очаква се да дойде фирмата, която осигурява
Коментари Харесай

Тагарев: БТР-ите за Украйна са събрани, очаква се фирма да дойде и да ги натовари

БТР-ите са събрани, чака се да пристигна компанията, която обезпечава железопътния превоз, с цел да ѝ помогнем да бъдат натоварени и да заминат за Украйна . Това сподели пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев преди отбелязването на две години от началото на войната в Украйна в Централния боен клуб в София. Коментарът му е в отговор на въпрос за какво бронетранспортьорите от България още не са предоставени на Украйна.

" Въпросът с БТР-ите се преекспонира извънредно доста . Армията си е свършила работата ", уточни Тагарев и добави, че не може да отговори на въпроса по кое време ще заминат бронетранспортьорите, тъй като този въпрос към този момент е в „ други ръце “.

„ Предполагам, че е въпрос на дни “, сподели министърът. 

" България доста е помогнала. Знаете, че множеството от решенията за съответно оказаната помощ са класифицирани, само че България е една от страните, които оказва помощ най-вече ", съобщи министър Тагарев, запитан с какво България е помогнала на Украйна по повод думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че България в действителност не била изпратила нищо на Украйна. 

Тодор Тагарев уточни, че не можем да се мерим с индикаторите на решенията за оказване на помощ на други страни, само че непрекъснато преглеждаме настояванията и опциите ни да окажем поддръжка. Можем да помогнем още с материални средства - като имаме подготвеност, ще обявим, още веднъж без конкретика обаче, сподели още министърът.

Тагарев отговори негативно на въпроса дали отлагането на приемането на Стратегическия обзор на отбранителната политика няма ли да отсрочи помощта за Украйна.

„ Стратегическият обзор има доста по-широк обсег, не е фокусиран върху помощта за Украйна. Той се организира, с цел да предложим решения на кабинета, в случай че е належащо и на Народното събрание, по какъв начин по най-хубав метод да приспособяваме нашата отбранителна система в актуалната среда на опасности “, изясни министърът на защитата.

Според него двете години война в Украйна са трансформирали доста неща за Българската войска. „ Най-малко имаме условия за ускорение на развиването на отбранителните качества “, уточни министърът. По думите му се работи с много висока скорост за адаптиране на цялостната система към новите провокации.

Министърът поздрави създателите на кино лентата „ Пулсът на Украйна “ , който ще бъде прожектиран във военния клуб. „ С огромен интерес чакаме този филм. Това е един от методите да отразим втората годишнина от войната вследствие на жестоката експанзия на Русия против Украйна и да подкрепим нашите другари “, уточни Тагарев.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР