БСП застава зад Продължаваме промяната“, а нови избори сега са

...
БСП застава зад Продължаваме промяната“, а нови избори сега са
Коментари Харесай

Нинова: БСП застава зад ПП и Рашков

„ Българска социалистическа партия застава зад „ Продължаваме промяната “, а нови избори в този момент са неразумни “, съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова, откакто стана ясно, че Има Такъв Народ се изтегля от ръководството, а министър председателят Петков съобщи, че ще има държавно управление на малцинството. Решението на столетницата е взето след изключително съвещание на Изпълнителното бюро, представителите на ПГ на Българска социалистическа партия и министрите от квотата на партията.

Нинова очерта четири точки, които ще бъдат препоръчани за гласоподаване и на Националния съвет, който е призован на съвещание тази неделя.

„ За Българска социалистическа партия в кратковременен проект е приемането на бюджета. Предложенията на Българска социалистическа партия са в тази актуализация. На второ място – избори в този момент значи безпорядък, неопределеност и неустановеност. Ние носим отговорността в това ръководство. Трето – изрично поддържаме „ Продължаваме промяната “ за битка с корупцията и ще продължим по този метод. Четвърто – поддържаме Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ “, разгласи лидерката на столетницата.

На въпрос, че ще се разчита ли на самостоятелни депутати, тя попита кой би дал своя вот „ срещу “ обществената стратегия.

Нинова съобщи, че до този миг са били дадени 2 милиарда лв. на Министерство на регионалното развитие и съгласно нея „ не е аргументирано да се дават спомагателни над 3 милиарда за пътища. “

Попитана допустимо ли е да има друго държавно управление в границите на 47-Народно заседание и какъв брой дълго ще продължи животът на самия парламент, тя отговори: „ Ние сме тук, с цел да вършим политика, не да гадаем за бъдещи събития. “

Нинова е безапелационна, че левицата се придържа към съдружното съглашение.

На въпрос дали Българска социалистическа партия е срещу нови избори, тъй като се тормозят от резултата, тя разяснява, че „ предварителни избори не ни тормозят, само че те са нелогични и нездравословни. “

Нинова изясни, че левицата не е знаела за желанията на Слави Трифонов, само че от сутринта се видяло, че има напрежение сред Има Такъв Народ и Политическа партия.

По тематиката за Северна Македония Нинова напомни, че това е била едната алена линия на Българска социалистическа партия при влизането в обединението, а другата – Истанбулската спогодба.

Що се отнася до бъдещето на ръководството тя съобщи, че предстоят доста промени и промени. Нинова даде и висока оценка на ръководството за шест месеца.

На въпрос „ отдъхнахте ли си, че Има Такъв Народ ги няма, тя отговори шеговито, че с тях дори било забавно.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР