БСП за пореден път предложи България да свали санкциите срещу

...
БСП за пореден път предложи България да свали санкциите срещу
Коментари Харесай

БСП направи неуспешен опит за отмяна на санкциите срещу Русия

Българска социалистическа партия за следващ път предложи България да смъкна глобите против Русия, а болшинството в Народното събрание отхвърли концепцията. Темата бе подложена на спор, откакто социалистите се възползваха от така наречен " ден на опозицията в Народното събрание ", който дава опция всяка първа сряда от месеца партиите да оферират точки в дневния ред на Народното събрание.

Проекторешението, което предвиждаше Народното събрание да се разгласи за анулация на глобите против Русия, беше подкрепено единствено от 82 депутати - от Българска социалистическа партия и „ Атака “. Останалите бяха срещу или се въздържаха. Искането на социалистите беше импортирано в последния ден преди лятната почивка на депутатите предходната година. Оттогава отлежава в деловодството на Народното събрание, отрасловата парламентарна комисия по външна политика не го е разглеждала.

Страните от Европейския съюз постановиха наказания на Русия поради противозаконната анексия на Крим и намесата ѝ в рецесията в Източна Украйна. Президентът Румен Радев и Българска социалистическа партия редовно упорстват България да се разгласи против глобите, само че към този момент държавното управление следва общоевропейската политика.

Основните причини за настояването на Българска социалистическа партия са стопански, излиза наяве от претекстовете на отхвърленото проекторешение. " Уверени сме, че непълноценните стопански връзки сред Европейски Съюз и Руската федерация попречват както икономическото развиване на целия район, по този начин и по-конкретно ползите на българските жители и българския бизнес ", се показва в тях.

По време на дебатите в сряда Антон Кутев от Българска социалистическа партия разгласи, че 60% от българите желали анулация на глобите против Русия. " Хората, които желаят смяната на глобите против Русия, са неведнъж повече от хората, които са дали своят вот за Българска социалистическа партия ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР