БСП за пореден пък скочи срещу Радев и назначеното от

...
БСП за пореден пък скочи срещу Радев и назначеното от
Коментари Харесай

БСП остро към хората на Радев: Проверката ни показа, че има 228 машини извън поръчаните и се съхраняват заедно с тези, на които ще се гласува! Защо са там и ако са частна собственост, защо държавата плаща наем и ги охранява?!

БСП за следващ пък скочи против Радев и назначеното от него служебно държавно управление. Този път причина е разкиритият през вчерашния ден от ГЕРБ скандал с спомагателните 228 несертифицирани машини, които са като тези за вота на 14 ноември, само че с вкарани скрито в складовете и нямат документи. Те биха могли да произведат 228 000 гласа.

" Българска социалистическа партия поддържа преброяването на контролните разписки като гаранция за честността на вота. Ние сме за машинното гласоподаване и години наред сме го отстоявали в Народното събрание. Факт е, че резултатът от машинния избор се смята за формален и ние не оспорваме това. Но появилите се подозрения за операции би трябвало да бъдат разсеяни с контролно броене. " Това написа в позиция на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, разпратена до медиите.
свързани новини50763на 05.11.2021
Ето какво написа още в позицията:

Ако това не бъде направено, ще се срине доверието в изборния развой. Ще намалее изборната интензивност, което ще делигитимира определените органи. Основания за тази позиция ни дават само обстоятелствата:

1. Ключовете за изходния код на машините не са предадени в периода, записан в контракта от частната компания снабдител. Въпреки че са получени в ЦИК със забавяне, комисията не може да ги употребява, поради възбрана в лицензионното съглашение, защото са авторско право на компанията. Това е детайл от националната сигурност. Не може избор на президент и парламент да зависят от частна компания.

2. Наша инспекция в ЦИК демонстрира с документи, че има 228 машини отвън поръчаните. Те се съхраняват дружно с тези, на които ще се гласоподава на 14.11.21 година Ако са частна благосъстоятелност, за какво страната заплаща наем за тяхното предпазване и ги охранява?

3. Ако е правилно, че са за аварийни елементи, стои въпросът за какво са нужни нови и цели машини да бъдат разглобявани за елементи.

Натрупват се прекалено много въпроси, на които държим в незабавен порядък да получим отговори. Длъжни сме да подсигуряваме честността на изборите. Ако има и минимум съображение те да бъдат обжалвани и касирани, ще хвърлим страната в нова рецесия в миг, в който от нас се изисква най-висока отговорност да се подсигурява сигурност на българските жители и непоклатимост на България.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР