БСП взе решение членове на партията да не участват в

...
БСП взе решение членове на партията да не участват в
Коментари Харесай

Нинова: Министри на БСП няма да бъдат част от служебен кабинет

БСП взе решение членове на партията да не вземат участие в ново служебно държавно управление, в случай че се стигне до такова. Взехме това решение, тъй като не споделяме част от политиките, провеждани от служебния кабинет и не желаеме Българска социалистическа партия да се ангажира с тях посредством свои представители. Това съобщи соцлидерката Корнелия Нинова на брифинг след съвещанието на Националния съвет. Тя изясни, че това предложение е било направено непринудено в зала от хора от страната.
Прочетете още
Като политики на служебния кабинет, с които Българска социалистическа партия не е съгласна, Нинова изброи: заледяване обществени разноски - заплати, майчинство, детски надбавки, изнася оръжие за Украйна.

Нинова не отговори на въпрос дали хората, участващи в този момент в служебно държавно управление, ще бъдат изключени, нито какви ще бъдат глобите, в случай че някой не се съгласи с това решение при предстоящ кабинет.

Не сме влизали в такива елементи, само че ще се работи по правилник. Това е кардинална позиция, тъй като към този момент няколко пъти членове на Българска социалистическа партия влизат в служебни кабинети, без въобще партията да е известена, разбираме от медиите. А по-късно върху партията се хвърля отговорност за избрани политики на подобен кабинет. Не единствено не е разумно, само че не е морално и вярно. Като желае някой персонална кариера - да си я прави, само че не на гърба на Българска социалистическа партия и то за сметка на антиполитики на Българска социалистическа партия - за мир, за обществена стратегия, разяснява Нинова.

Когато бъдем поканени за втори или трети мандат, да участваме в диалозите, изясни Нинова. И още веднъж бе безапелационна, че няма да поддържат първия мандат.

По мотив концепцията за конституционно държавно управление Нинова съобщи: Това не значи нищо - най-малко на мен, а и на правото това не приказва нищо. Христо Иванов приказва смяна на конституцията, само че не чуваме какви тъкмо промени желаят, приказват се общи приказки и лозунги. Дали това касае смяна в фамилната система, или в главата, която визира фамилията сред мъж и жена. Да си изяснят какво тъкмо оферират и ще го разясняваме, разяснява Нинова.

Тя още веднъж разяснява, че е било неточност на Борисов да уточни блестящо политическо лице за претендент за министър председател. Трябваше авансово да се уговорят дилемите и периодите за осъществяване и тогава да се приказва за специалисти. Защото в това гневно политическо опълчване трябваше водачите да правят отстъпка обратно, в случай че желаеме да се вземат решение значимите политически задания, добави Нинова.     
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР