БСП връща в четвъртък, 10 ч, мандата на президента Радев

...
БСП връща в четвъртък, 10 ч, мандата на президента Радев
Коментари Харесай

БСП: Утре в 10 ч връщаме мандата на президента Радев като неизпълнен

БСП връща в четвъртък, 10 ч, мандата на президента Радев като несбъднат.

Ръководството на парламентарната група на “БСП за България” е уведомила президентството, че ще върне без закъснение третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на следващия ден, 28.07, в 10:00 часа, оповестиха от " Позитано " 20.

" В тази обстановка и съгласно решението на нашия Национален съвет ние на следващия ден ще върнем мандата на президента като несбъднат ".

Това сподели ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски по време на брифинг в Народното събрание.

Изявлението идва откакто болшинството в Народното събрание не включи в дневния ред предлагането на Българска социалистическа партия за законодателна стратегия на Народното събрание, с което на процедура блокира опцията за сформиране на кабинет.

Припомняме, че позицията на Българска социалистическа партия от през вчерашния ден е, че при приемане на законодателната стратегия, левицата ще предложи Асен Василев за министър-председател. Социалистите оповестиха, че ще върнат мандата, в случай че тази стратегия не бъде призната.

„ Това, което се случи през днешния ден, сподели на българското общество кой от коя страна на разграничителната линия е - кои желаят да се борят с корупцията и кои желаят да я пазят “, съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски на конференция в Народното събрание.

По думите му последните седмици левицата е създала стратегия от трите партии, включващи предложенията на “Има подобен народ “, които да отразят това по какъв метод желаят да се развива България. „ В нея ясно беше записано избор за ръководител на КПКОНПИ – Бойко Рашков, приемане на Закона за антикорупцията и създалата се обстановка с ръководителя на КЕВР, а точно избор на ръководител в период до 12 август “, разясни той.

Според Свиленски заплахата, която следва пред страната от през днешния ден нататък, е отговорност на тези, които не поддържаха България да има работещ парламент и работещо държавно управление. „ Под напътствията на Десислава Атанасова и Йордан Цонев дружно, парламентарните групи на “Има подобен народ “ и “Възраждане “, саботираха и извадиха от програмата на Народното събрание точно законодателната стратегия, препоръчана от парламентарната група на Българска социалистическа партия “, уточни социалистът.
„ Ясно стана на всички нас, а и на българските жители, че “Възраждане “ са патерица на ГЕРБ, а “Има подобен народ “ на Движение за права и свободи. Ясно стана, че от първия ден, в който “Има подобен народ “ обявиха предпочитание за диалози, всичко е било едно лицемерно държание и те в никакъв случай не са имали желание България да има държавно управление и работещо болшинство “, безапелационен е ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Свиленски обърна внимание, че последните седмици, е създадена стратегия и посочи, че тя е създадена от трите партии и включва оферти на Има Такъв Народ.

" В нея ясно беше записано избор на ръководител на КОНПИ - Бойко Рашков, приемане на Антикорупционния закон и създавалата се обстановка с КЕВР, а точно избор на ръководител.

Опасността, която стои пред страната от през днешния ден нататък е в отговорност на тези, които не поддържаха това България да има работещ парламент и работещо държавно управление.

Под напътствията на Десислава Атанасова и Йордан Цонев дружно парламентарните групи на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи и " Възраждане " саботираха и извадиха от програмата на Народното събрание точно законодателната стратегия, препоръчана от ПГ на Българска социалистическа партия.Ясно стана на всички на си на българските жители, че " Възраждане " са патерица на ГЕРБ, а Има Такъв Народ - на Движение за права и свободи ", изясни Свиленски.

Според него всичко е било лицемерно държание от страна на Има Такъв Народ и те в никакъв случай не са имали желание България да има държавно управление и работещо болшинство. По думите му отговорността остава в ръцете на тези, които през днешния ден са саботирали това България да има държавно управление - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане ".

Свиленски разяснява още, че в този парламент няма антикорупционно болшинство, а представители, които желаят да пазят тези, които желаят да се възползват от корупция.

Председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " акцентира, че по кое време ще бъдат планувани изборите, е въпрос към президента. " Отговорността е напълно на президента. Колкото желае, толкоз да задържа мандата. Имахме стратегия и упоритост, само че няма нужното болшинство ", разяснява Свиленски.

По информация на Епицентър. бгпрезидентът Радев ще разпусне Народното събрание на 2 август и ще насрочи изключителни Народното събрание избори на 2 октомври.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР