БСП внесе в Софийската градска прокуратура седем сигнала за нарушения

...
БСП внесе в Софийската градска прокуратура седем сигнала за нарушения
Коментари Харесай

БСП внесе седем сигнала за нарушения на вота в Беден и Галиче

БСП внесе в Софийската градска прокуратура седем сигнала за нарушавания в кметския непълен избор предходната неделя. Три от сигналите са свързани с изборния развой в село Беден, а четири - с този в село Галиче, заяви зам.-председателят на партията Кирил Добрев пред медиите преди да ги подава.

В единия сигнал за вота в родопското село Беден социалистите визират шеф, упражнил, съгласно тях, напън върху чиновниците си да гласоподават за ГЕРБ. Вторият е обвързван с това, че изборна секция е отворила 30 минути преди изборния ден. Социалистите желаят да знаят кой е отворил учебното заведение половин час преди да стартират изборите. В останалите четири сигнала за вота в Галиче от левицата питат дали има дописвани хора в изборните описи, както и дали Ценко Чоков от пандиза е оказвал въздействие върху изхода от изборната борба.

"От Българска социалистическа партия желаеме да знаем дали досегашния кмет на село Галиче Ценко Чоков е взел участие в изборния развой, звънял ли е на хора по време на изборния ден ", добави Добрев. Заместникът на Нинова нападна зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за думите му, че село Галиче е завършил с модела Ценко Чоков в ръководството. Добрев разгласи, че е подготвил албум за Цветанов, с който желае да види в действителност "как той завършва ".

ГЕРБ победи Българска социалистическа партия на балотаж в неделя, като завоюва кметското място в Галиче с преднина от 27 гласа. Социалистите желаеха анулиране на вота. На първия тур водеше техния претендент.

Българска социалистическа партия и ГЕРБ си размениха обвинявания още незабавно откакто стана явен изборният резултат. Социалистите откриха нарушавания, ръководещите отхвърлиха и прецизираха, че на втория тур са получили поддръжка от съдружния сътрудник Вътрешна македонска революционна организация и от Движение за права и свободи, заради което не е необичайно, че са спечелили на финала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР