БСП внася до главния прокурор сигнал за неефективно харчене на

...
БСП внася до главния прокурор сигнал за неефективно харчене на
Коментари Харесай

БСП сезира Гешев за схеми на социалното министерство с пари по Плана

Българска социалистическа партия внася до основния прокурор сигнал за неефективно харчене на близо 200 милиона лв. по Плана за възобновяване и резистентност, отпуснати с решение на Министерски съвет на Министерството на труда и обществената политика. Тези пари са предопределени за построяването на обществени домове, като с тях са закупувани на цени над пазарните частни парцели, а не се употребяват общински и държавни такива в обитаемоте места.

" Това са част от парите по националния План за възобновяване и резистентност, които са близо 1,2 милиарда за обществената сфера. Част от тях са за обществени домове. И вместо да търсим най-рационалния метод за консумиране на тези средства, те отпътуват в частни ръце. Нали си представяте във градове като Габрово, Бургас, Пловдив и останалите 3, които ще бъдат определени, какъв брой държавни и общински пространства има, където могат да се изградят тези центрове, вместо да се закупуват частни парцели за такива съществени суми, неотговарящи на цените на парцелите в района ", заключи проблема националният представител от левицата и някогашен обществен министър Георги Гьоков .
 Нинова подкани Гешев да огледа далаверите с оградата на границата
Нинова подкани Гешев да огледа далаверите с оградата на границата

От Българска социалистическа партия упорстват и за " драконовски " закон против трафикантите на мигранти

Той даде и съответен образец за надплатени държавни пари. " Така да вземем за пример закупеният за задачите на плана парцел в Габрово за 529 600 лв. дълго време се е продавал от притежателя от локална организация за недвижими парцели за 168 000 евро (328 579 лева по курса на Българска народна банка - б. р.) . В деня след решението на Министерски съвет цената на уеб страницата на организацията е изменена в сходство с цената, избрана в решението. "

Според социалиста няма съображение да се счита, че въпросите и в другите градове не са индентични. А другояче - социалистите били сезирани за проблема от жители, като в следствие създали и лично следствие, потвърдило въпросните, съгласно тях, далавери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР