БСП в акция. Внесе проекторешение за спиране на изгонването на

...
БСП в акция. Внесе проекторешение за спиране на изгонването на
Коментари Харесай

БСП в акция. Спира изгонването на руските дипломати

БСП в акция. Внесе проекторешение за прекъсване на изгонването на съветските дипломати от България, което бе разпоредено от премиера Кирил Петков.

„ Парламентарната група на “БСП за България “ внесе в деловодството на Народното събрание искане да се прегледа обстановката, която се сътвори с оповестяването на 70 съветски дипломати за “персона нон грата “. “, завяви организационният секретар на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Борислав Гуцанов на конференция в Народното събрание.

„ Искаме да бъде прегледано и да се вземе решение, че Народното събрание разпореждаме на министър-председателя неотложно да даде инструкции за краткотрайно прекъсване на действието на връчените ноти за оповестяване на “персона нон грата “ на 70 дипломати и чиновници от съветските дипломатически и консулски представителства в Република България “, уточни той.

Гуцанов заяви още, че Българска социалистическа партия желае министърът на външните работи да стартира диалози с съветската страна по трайно разрешаване на зародилата обстановка.

„ Преди малко ръководителят на Народното събрание отхвърли и не считаме, че е обикновено тъкмо в този миг, да не се гледа това, което вълнува най-вече българското общество, и което може да окаже трайно въздействие върху стопанската система на страната, върху националната сигурност, върху естествения живот на всяко българско семейство и върху двустранните връзки сред Руската федерация и България “, сподели още той.

Социалистът дефинира това държание като несъответстващо на фона на ситуацията в страната и добави: „ Надяваме се да не се стигне до крайности и нека не се постанова изключително съвещание на Народното събрание за още по-сложна обстановка, в която бихме изпаднали “, заключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР