БСП си взе поука от съкрушителните резултати на последните парламентарни

...
БСП си взе поука от съкрушителните резултати на последните парламентарни
Коментари Харесай

Взе си поука: Без парашутисти в листата на БСП в Хасково?

БСП си взе поука от съкрушителните резултати на последните парламентарни избори и на прага на новите сменя водачи на листи. Сред тях е и Велизар Енчев, който води листата в Хасково, макар съпротивата на локалния актив, който искаше на първата позиция локален.

За на следващия ден е планувано съвещание на Националния съвет, на което ще се дефинират критериите за избора на претенденти за депутати, а упованията са да няма парашутисти, довериха осведомени.

Именно на парашутиста лидер, червени деятели отдават слабите резултати на изборите от 4 април. Българска социалистическа партия бе втора мощ в Хасково, само че резултатът й бе надалеч след този на ГЕБР. Столетницата завоюва едвам 14.8 на 100 от гласовете, а хората на Борисов 37.4.

С този резултат Българска социалистическа партия получи единствено един мандат, вместо предходните 3, и на процедура структурите в региона не бяха показани. На по- предходните избори пък, лидер бе Елена Йончева, която не се задържа дълго в Народно събрание и отиде в Европарламента. От работата й там обаче локалните структури останаха недоволни и снеха доверие от нея, напомня marica.bg.

Междувременно в политическото пространство към този момент се готви нов ляв план, който ще взе участие още на изборите на 11 юли със Съюз на българските комунисти. Мотори на новия план са някогашния министър председател Жан Виденов и Иван Атанасов, който е бил народен представител от Хасково в 37-то Народно заседание.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР