БСП ще сезира прокуратурата и европейските институции за нарушения на

...
БСП ще сезира прокуратурата и европейските институции за нарушения на
Коментари Харесай

БСП сезира прокуратурата и евроинституции за нарушения на Зарков

БСП ще сезира прокуратурата и европейските институции за нарушавания на служебния министър на правораздаването Крум Зарков. Това разгласи от трибуната на Народно събрание в петък водачът на партията Корнелия Нинова.
В рамките на парламентарния надзор от Българска социалистическа партия се обърнаха с въпрос към новия министър Атанас Славов по отношение на контракт за социална поръчка, подписан от Министерството на правораздаването през май, за обезпечаване на газьол за потребностите на Главната дирекция " Изпълнение на наказванията ". Според Българска социалистическа партия бюджетът е ощетен с 2 млн. лева, като в нарушаването включиха и служебният министър на енергетиката, който е сменил източника, определящ цената. Отговорът на министър Славов, че е назначен одит, въпреки самата поръчка да е извършена намерено и да е предходна пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд, не удовлетвори водача на Българска социалистическа партия.
Нинова напомни, че министърът е представител на една политическа мощ, която съществува с помощта на това, че се бори сякаш с корупцията и прави правосъдна промяна. " Няма никакво значение дали една спекулация или кражба е направена по време на длъжностен, или на постоянен кабинет. За нас интервенция " Чисти ръце " би трябвало да важи когато и да е, при всички кабинети, партии, министри, министър председатели. Нашата борба е това - битка с кражбите, които ощетяват народа, при всички ръководства, без значение от техния цвят ", сподели още тя. Нинова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия няма да чака и ще алармира прокуратурата за инспекцията на тази договорка, както и европейските институции и Европейска комисия за това, че са били съзнателно подведени с информация за цените, че са сменени цените едвам откакто е подписан договорът и че компанията, която е трябвало да подаде цените, нито е питана, нито е давала цени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР