БСП ще покани всички парламентарни групи на разговори за бюджета.

...
БСП ще покани всички парламентарни групи на разговори за бюджета.
Коментари Харесай

Нинова покани всички ПГ на разговор. Заподозря служебния кабинет, че приоритет са изтребители

БСП ще предложения всички парламентарни групи на диалози за бюджета. Това разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова на брифинг.

„ Имахме изпълнително бюро, обсъдихме значими въпроси.Притеснени сме от най-важния закон за страната – държавния бюджет. Няма по значими закони от тези за бюджета и проекта за възобновяване. Служебното държавно управление внесе предложение за удължение на в този момент настоящия бюджет. За нас това е заледяване на приходите, тъй като нарастванията, които направихме в предходното държавно управление, към този момент са изядени от инфлацията.

„ Ние сме внесли наш обществен пакет, който включва увеличение на минималната заплата от 710 на 850 лева, майчинството да бъде колкото минималната заплата, безвъзмездни медикаменти и учебници за деца, данъчни облекчения за млади работещи фамилии с деца, преизчисляване на пенсиите, необлагаем най-малко на прага на беднотия от 504 лв.. Няма нито една страна в Европа и Света, която да замразява приходите на жителите си, а служебното държавно управление предлага тъкмо това. Ние ще поканим сътрудниците от всички парламентарни групи, с цел да реализираме единодушие какво можем да променим сред първо и второ четене на бюджета, с цел да подпомогнем хората. Служебният кабинет няма право да ни дава оценки, че закона за бюджета може да стане поле за предизборни битки и наддаване. Ние сме длъжни да приемем бюджет и да не оставим хората без помощи. Ние към този момент организирахме сходна среща, на която постигнехме избран консенсус по дадени тематики. Това е отговорносто отношение и ние няма да приемем решението на служебния кабинет “, безапелационна беше Нинова.

„ Ние ще създадем всичко допустимо законите за проекта за възобновяване да бъдат признати, само че те още веднъж са обвързани с бюджета. Не сме се срещнали със законопроекта на „ Възраждане “ за непознатите сътрудници и медиите. Нека да се срещнем и тогава ще разясняваме. Министър Никола Стоянов единствено лъже и на мен ми писна да оборвам лъжите му. За бюджета имаме към този момент сходен образец и процедура. Нека приемем на първо четене предлагането на служебния кабинет, само че сред първо и второ четене всеки да направи предложенията си, да помогнем на народа си, само че и да не рискуваме да приемем популистки бюджет на база предизборни обещания. Затова желаеме да беседваме с всички парламентарни групи и да се обединим към най-хубавите оферти. Парите за обществените пакети ще дойдат от утвърждения нов капиталов разход за 8 нови самолети F-16 за 2030 година и решението да се купят 10 самолета “Грипен “. Вместо самолети, ще дадем помощ на хората. Със сигурност българската войска би трябвало да се модернизира и ние сме дали своят вот за тази рационализация, само че в този миг за нас е доста по-важно да подкрепим хората и приходите им “, отговори на журналистически въпроси Корнелия Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР