„БСП ще настоява за 760 лв. минимална работна заплата (МРЗ)

...
„БСП ще настоява за 760 лв. минимална работна заплата (МРЗ)
Коментари Харесай

Нинова ще настоява за 760 лв. минимална заплата, иска повече толеранс за правителството

„ Българска социалистическа партия ще упорства за 760 лева минимална работна заплата (МРЗ) при актуализацията на бюджета за 2022 година, планувана за средата на година “, съобщи водачът на социалистите, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова пред „ Нова нюз “. Парламентът към този момент одобри на първо четене проектобюджета за актуалната година, като в него е заложено нарастване на МРЗ от 650 лева на 710 лева от 1 април.

Още при договарянията за сформиране на държавно управление, нашето предложение беше за 760 лева минималната работна заплата. Стигнахме до единодушие за 710 лева, разяснява Нинова. Смятаме, че МРЗ би трябвало да пораства с още една стъпка, уточни още тя.

Нинова сподели, че в Министерството на труда и обществената политика се създават разнообразни разновидности за преизчисляването на всички пенсии с нов застрахователен приход при актуализацията на бюджета. Нинова уточни, че нарастването на приходите на жителите е приоритет за държавното управление.

По мотив рецензии на президента Румен Радев вицепремиерът увери, че кабинетът схваща тежестта на обстановката с рецесиите, пред които е изправена страната. Нинова обаче счита, че на обединението би трябвало да се даде по-голям толеранс за работа.

„ Чух Татяна Дончева да споделя – Да, има място за нов ляв план, той би трябвало да вземе най-хубавото от Българска социалистическа партия. Ами като е нов, за какво би трябвало да взима от Българска социалистическа партия? Виждаме, че всички до момента оповестени нови леви планове в действителност са опити да се къса от Българска социалистическа партия. Те не реализираха нищо. Всички завършиха съдбовно за политиката, няма ги на сериозната политическа карта, само че нанесоха вреди на Българска социалистическа партия. В момента не усещаме такова нещо. Допускам, че с наближаването на локалните избори, че още веднъж ще има размърдване в структурите на Българска социалистическа партия, само че мисля, че този път няма да се случи “, съобщи изрично соцлидерката.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР