БСП ще напусне управляващата коалиция, ако Министерският съвет вземе решение

...
БСП ще напусне управляващата коалиция, ако Министерският съвет вземе решение
Коментари Харесай

Нинова пак заплаши да напусне, ако се прати оръжие на Украйна

Българска социалистическа партия ще напусне ръководещата коалиция, в случай че Министерският съвет вземе решение за изпращане на оръжие на Украйна. Тази опасност за следващ път насочи водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова.

В петък тя бе на посещаване на стоковата борса в пловдивското село Първенец. Там тя съобщи, че България изнася оръжие за 50 страни, само че " нито един патрон не е отпътувал за Украйна ". Нинова добави, че сходен контракт имало с Полша, както и с други страни и част от тях са подписани преди експлоадирането на войната.

" България не може да реализира надзор какво се случва по-късно ", сподели тя и добави, че " няма нито един контракт за Украйна или Русия ".

идва единствено дни преди планувано изключително съвещание на Народното събрание, на което би трябвало да се разисква военна помощ за Украйна. То ще се организира на 4 май.

Засега Българска социалистическа партия е единствената партия, която се опълчва. Преди дни министър председателят Кирил Петков съобщи, че " Продължаваме промяната " ще поддържа военна помощ за Украйна. Позицията бе оповестена откакто самодейността бе подета от " Демократична България ", а Има Такъв Народ оповестиха, че също са " за " след нова поредност кавги в ръководещата коалиция.

В четвъртък, по време на визитата си в Украйна, Петков сподели, че е убеден, че държавното управление няма да падне поради тематиката с военната помощ и добави, че се надява българският парламент да вземе решение.

Според Нинова би трябвало да се изчака да се види какво решение в сряда ще вземе Народното събрание. " Много неща се приказват, болшинството е " за " да се разпореди това на държавното управление, други са срещу ", уточни тя и повтори, че в случай че държавното управление гласоподава изпращането на военната помощ, Българска социалистическа партия ще напусне. Въпреки тази опасност за вероятно овакантяване Нинова не предвижда предварителни избори.

В последните дни Нинова влезе. Той подлага на критика държавното управление поради военната помощ. Тя пък му отвърна, че работи в синхрон с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и че е основал " Продължаваме промяната ", с цел да убие Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР