БСП призова Румен Радев да спре да се меси в

...
БСП призова Румен Радев да спре да се меси в
Коментари Харесай

БСП към Радев: Спрете да се месите в работите на парламентарната ни група

БСП прикани Румен Радев да спре да се меси в работите на парламентарната група с публична позиция, изпратена до медиите.

" Уважаеми господин президент, за следващ път Ваш длъжностен министър си разрешава да разяснява обществено вътрешнопартийни въпроси на Българска социалистическа партия, " гласи написаното.

" Нещо повече, да изопачава обстоятелства, касаещи парламентарната група на Българска социалистическа партия и решения, взети от груповите органи на партията и от общото заседание на народните представители, " се споделя още в документа.

" Г-жа Весела Лечева е назначена от Вас за министър в персонално качество. Тя не съставлява Българска социалистическа партия в служебното държавно управление. Започва да става процедура членове на Вашия кабинет жестоко да се намесват в партийните ни работи. Вече ви писахме по този мотив, само че неналичието на реакция и продължаващите изказване ни карат да мислим, че всичко това се случва под Ваше давление, " допълват от Българска социалистическа партия, като съгласно тях служебният кабинет излиза отвън пълномощията си и погазва правилото за разделяне на управляващите.

В неделя заран Лечева насочи рецензии към управлението на партията пред Българска национална телевизия и уточни, че съгласно нея свикването на конгрес през февруари е прекомерно закъсняло и ще предопредели неспособност за смяна в дейностите на парламентарната група.

" Изборите демонстрират, че от управлението не се вслушват в това, което упорстват част от Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин да правиш едни и същи дейности и да искаш да получиш друг резултат. Спомням си примерно 2017 година, когато бях лидер на листата във Великотърновска област - имахме 38 800 гласоподаватели, а през днешния ден единствено 10 800. Това е доста показателно за дейностите на управлението на Българска социалистическа партия и считам, че фактически е нужна качествена смяна. И то освен на заявления, " сподели служебният министър на спорта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР