БСП прекратяват разговорите с ГЕРБ-СДС за първия мандат и няма

...
БСП прекратяват разговорите с ГЕРБ-СДС за първия мандат и няма
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, прекратява разговорите за първия мандат

БСП приключват диалозите с ГЕРБ-СДС за първия мандат и няма да поддържат държавно управление на Мария Габриел. Това стана ясно от изказване на водача на партията Корнелия Нинова след днешната среща сред двете партии.

" Днес не получихме никаква ясна визия какво държавно управление, с какви пет задания. Срокът беше единствено явен - една година. Вече е връчен мандатът и съм сигурна, че кой няма изясненост защо става дума. Ето за какво взехме решение в нашето изпълнително бюро и управлението на групата - прекратяваме диалозите с ГЕРБ за първи мандат - нито за присъединяване, нито за поддръжка ".

Според Нинова ГЕРБ-СДС показват безпорядък и двуличие и разяснява, че би трябвало да създадат стъпка към ПП-ДБ, с които са " едно и също ":

" Те са обединението на войната, те са джендърската коалиция, тъй че те са на ход. И без това отговорността е на първия, така и така месец и половина договарят с втория, дано завършват този диалог и си създадат държавно управление ".

Левицата ще упорства за среща сред всички партии, извеждане на пет национални и надпартийни задания, установяване на период на деяние на държавно управление и чак по-късно търсене на състав.

" Смятаме, че ГЕРБ сбъркаха концепцията за сформиране на държавно управление в този сложен миг. Винаги сме считали, че трява да дадем всичко от себе си, с цел да има България постоянно държавно управление и работещ парламент, само че господин Борисов излезе с партиен претендент, той излезе със лични задания и цели ".

Нинова уточни, че при днешните диалози ГЕРБ дали обещание на Българска социалистическа партия в бюджета да бъдат заложени обществени разноски, само че на идната им среща с Има Такъв Народ споделили противоположното:

" Тоест, Борисов работи на правилото " който каквото желае, му го дава ". Българска социалистическа партия желае 4.5% недостиг, с цел да има за хората - добре. Има Такъв Народ желае под 3%, тъй като не би трябвало да се дават пари - добре. Демократична България и Политическа партия желаят оставката на Гешев - ето ви оставката на Гешев. Това е извънредно несериозно, по този начин не може да се прави държавно управление, по този начин не може да се ръководи страната ".



На настояването на Българска социалистическа партия да не се изнася оръжие за Украйна, от ГЕРБ дали отговор, че всяка партия си има своите искания и може да си остане по този начин в Народното събрание, само че държавното управление щяло " да прави това, което би трябвало ".

" Тоест, безусловно задкулисие - " вие ни дайте в този момент гласове, с цел да мине държавното управление, след това си оставайте разнообразни, критикувайте го това държавно управление, само че то ще си работи както желае ". Ние аварийна гума и авариен пръст на Народното събрание на бутоните няма да бъдем ", сподели Корнелия Нинова.

Вижте изказването тук




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР