Часове преди Мария Габриел да върне папката на президента Румен

...
Часове преди Мария Габриел да върне папката на президента Румен
Коментари Харесай

Мария Габриел връща първия мандат днес

Часове преди Мария Габриел да върне досието на президента Румен Радев и да разгласи дали ще предложи състав и конструкция на Министерския съвет, водачът на " ИТН " Слави Трифонов съобщи, че няма да го поддържат.

В пост във Facebook, той изясни, че предходната седмица от " ИТН " са решили да постъпят отговорно и да поддържат експертен кабинет, тъй като пред България има напълно действителни проблеми, които би трябвало да бъдат позволени. Оттогава обаче, никой не провел диалог всъщност с тях. Според Трифонов, това значи, че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Затова няма да го поддържат.

Мария Габриел би трябвало да върне през днешния ден в 15:00 часа досието на президента, чака се да показа и състав и структурата на кабинет, с първия мандат. До момента имена на министри не са съобщавани, само че се очакваше измежду тях да има и специалисти от Движение за права и свободи и " ИТН.

След позицията на Слави Трифонов обаче става все по-невъзможно кабинет с първия мандат да събере нужните гласове в Народното събрание. След отхвърли на " ИТН " зад държавно управление, отпред с Мария Габриел остават единствено ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

В петък Габриел разгласи подготвеност за конституционна промяна, като това може да се разчете като протегната ръка съм ПП-ДБ. От обединението обаче считат, че конституционно болшинство може да се осъществя единствено с втория мандат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР