Номинираната от ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел и акад. Николай

...
Номинираната от ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел и акад. Николай
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Мария Габриел и Николай Денков със съвместно изявление в НС

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър председател Мария Габриел и акад. Николай Денков от ПП-ДБ ще дадат взаимно изказване в 14.00 часа в Народно събрание.

Ясно е, че обстановката е извънредно сложна, след 5 следващи избора и в сегашното Народно събрание имаме усложнения да съставим постоянен кабинет, което основава заплаха да отидем на шести следващи избори без явен резултат. Ясно е, че би трябвало да се търси друго решение, сподели Денков.

Трудно е да се осъществя първия мандат с поддръжка от 121 депутати, предложихме на ГЕРБ-СДС да стъпим на законодателната и управническата стратегия и на състава, който по-късно може да бъде прецизиран. Търсим парламентарна поддръжка от ГЕРб-СДС имаме вицепремиер, който се предлага да се включи, а по-късно и министър председател на ротационен принцип.

Мястото на Мария Габриел в един подобен кабинет е изцяло ясно, тя е индивидът, който може да помогне за осъществяване на целите в нашата управническа стратегия, сподели още той.

Гледайте онлайн тук или във



Мария Габриел би трябвало да върне през днешния ден в 15:00 часа първия мандат на президента, чака се да показа и състав и структурата на кабинет, с първия мандат. До момента имена на министри не са съобщавани.



Очакваше се измежду тях да има и специалисти от Движение за права и свободи и " ИТН ", само че нощес, малко преди среднощ, водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов съобщи, че няма да поддържат кабинета на ГЕРБ.

Снимки: БГНЕС

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР