Американците ще следят отблизо и за евентуалните кандидати за външен

...
Американците ще следят отблизо и за евентуалните кандидати за външен
Коментари Харесай

След катастрофата с иранския президент: САЩ внимателно следят Техеран

Американците ще наблюдават от близко и за възможните претенденти за външен министър. Али Багери Кани, като сегашен политически заместител в Министерството на външните работи, е евентуален кандидат.

Този уикенд президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е на предизборна обиколка - тази заран в Джорджия, а по-късно в Мичиган - само че прессекретарят му Карин Жан-Пиер удостовери, че е бил осведомен за злополуката на хеликоптера в Иран, написа

Вероятно е да бъдат направени изказвания в очакване на вести от Техеран, разяснява телевизия " Скай ".

Момент като този ще накара администрацията във Вашингтон да се тревожи.

Приемствеността в непрозрачните политически и религиозни структури на Ислямската република е изпълнена с затруднения и незнайни.

Върховният водач Али Хаменей е конституционният висш главнокомандващ, само че при положение на гибел или некадърност на президента Раиси под него ще има битка.

Раиси е необятно спряган за най-вероятния претендент за поста на висш водач, който ще заеме Хаменей.

Служителите на Държавния департамент ще изчистят праха и ще актуализират формалните информации за Мохамед Мохбер, вицепрезидента, който в кратковременен проект ще наследи Раиси. 

Американците ще наблюдават от близко и за възможните претенденти за външен министър.

Али Багери Кани, като сегашен политически заместител в Министерството на външните работи, е евентуален кандидат.

От позиция на Съединени американски щати той е добре прочут, защото е бил основният договарящ на Иран по нуклеарните въпроси и е водил договарянията по договорката със Съединени американски щати за замяна на пандизчии и освобождение на петролни активи през 2023 г. 

Между координатора на Белия дом за националната сигурност в Близкия изток и Северна Африка Брет МакГърк и Али Багери Кани съществува самобитна връзка.

Америка и Иран нямат публични дипломатически връзки. Посолствата им в съответните столици са закрити. 

Но понякога се реализира спокоен контакт, постоянно посредством задачите им в Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР