БСП представи кандидатите си за членове на Централната избирателна комисия

...
БСП представи кандидатите си за членове на Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

БСП представи кандидатите си за ЦИК и обяви като победа избора на нов състав

БСП показа претендентите си за членове на Централната изборна комисия пред публицисти в централата на партията, съобщи Novini.bg.

,,След кански страдания и мъчно разбираеми разногласия най-накрая се стигна до осъществяване на наредбите на ЦИК във връзка с състава, което считаме за наш триумф. Ние на практика принудихме ръководещите да се съобразят с наредбите на закона. За страдание не успяхме да убедим другите партии по други значими тематики от изборното законодателство. Възможностите за машинното гласоподаване бяха окастрени, а прагът на преференциите сега е непостижимо висок``, съобщи националният представител от опозицията Крум Зарков.

Шестимата претенденти за членове на новата ЦИК са Таня Цанева, която и сега е част от ЦИК, като по думите на Зарков тя би трябвало да обезпечи последователност с новите. Другите кандидатури са тези на Николай Николов, Силвия Дюкенджиева, Силвия Стойчева, Емил Войнов и Цветанка Георгиева.

,,Единствените инструкции към тях са да съблюдават закона и да наблюдават за неговото съблюдаване. От вас чакаме здрава и законосъобразна работа``, обърна се Крум Зарков към тях, след което обясни, че парламентарната група на партията е показала него да показа шестте кандидатури в парламентарната комисия и след това в пленарна зала.

,,Но това не значи, че Българска социалистическа партия се връща в Народното събрание. Аз просто ще ги показва, само че Българска социалистическа партия няма да взе участие в съвещанията, нито ще гласоподава решения``, уточни Зарков.

,,Няма никакви учредения за сходни изказвания, знаехме, че този спор ще се отвори, когато поискахме промяна на състава. Става въпрос за кардинална позиция и съблюдаване на закона``, отговори депутатът на въпрос дали промяната на старите членове на ЦИК от квотата на Българска социалистическа партия има нещо общо с вътрешната съпротива срещуКорнелия Нинова.

,,Това не е почистване на сметки, въобще не става дума за такова нещо``, увери Крум Зарков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР