БСП показа нещо, което аз знаех, че е в състояние

...
БСП показа нещо, което аз знаех, че е в състояние
Коментари Харесай

Симов: Показахме, че когато влезем във властта, изпълняваме обещанията си

БСП сподели нещо, което аз знаех, че е в положение да покаже - когато влезем в ръководството, ние започваме систематично да изпълняваме своите обещания пред нашите гласоподаватели. С очите си видях по какъв начин неща, които с сътрудниците сме си ги мечтали, пишейки ги в предизборната платформа, има силата да се осъществят. Моята персонална упоритост е да покажем на хората, че има още какво да създадем за тях. Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” в Перник Александър Симов в ефира на БСТВ.

Политиката е това, което постигаш с дейностите, а не което хвърляш патетично с думи. “Възраждане ” написаха доста патетични заявления, от които не следва безусловно нищо. Когато бяха изгонени съветските дипломати, единственият човек, който излезе и предложи съответни дейности в тази рецесия беше Корнелия Нинова. Същото е и с присъединяване ни в това държавно управление. Ако Българска социалистическа партия я нямаше като фактор, оръжията за Украйна щяха да потекат като пълноводна река ”, сподели още Симов.

“Имал съм опцията да си приказвам с елементарни енергетици за това кой план в България би бил по-добър - да създадем нов блок в АЕЦ “Колзодуй ” или да създадем АЕЦ “Белене ”. Повече от тях, разсъждавайки не политически и не идеологизирано, ми споделиха, че от дълго време не сме във времето, в което можем да споделяме “или, или ”, а би трябвало да приказваме “и, и ”. Тогова войната още не беше почнала и нямахме тези енергийни проблеми. Само си представете какъв брой по-различна щеше да бъде картината, в случай че първото държавно управление на ГЕРБ не беше закопало АЕЦ “Белене ”. Тази централа към този момент трябваше да работи и да създава електричество, от което ние в този момент по този начин се нуждаем ”, разяснява социалистът.

Той бе безапелационен, че България е длъжна да възвърне договарянията с “Газпром ”.

“Газпром ” до края на годината има постоянен контракт с България. Диалогът би трябвало да бъде възобновен на най-високо равнище, в това число президентът да организира диалог с Владимир Путин ”, добави Велизар Енчев, претендент за депутат от листата на “БСП за България ” във 23 МИР - София.

Той уточни, че в последните 17 години водещата му идея е тази на хората от третата възраст. “В този парламент тя е изключително значима, с цел да могат те да получат по този начин заслужената индексация на пенсиите. А с цел да се случи, в този парламент би трябвало да доминират обществено мислещите политици. Това, което направи Българска социалистическа партия в това държавно управление посредством своя обществен министър и посредством своя вицепремиер, би трябвало да продължи. Интересът на всички пенсионери е бюлетина №28, тъй като единствено тази политическа мощ направи това за тях, което никой не беше правил за последните 30 години ”, безапелационен бе Енчев.

Коментирайки проблемите на своя регион, Александър Симов уточни, че влаковата линия сред София и Перник би трябвало да бъде удвоена. Той изясни, че доста постоянно се случва, поради изчакване да премине трен, пътуването сред двата града да бъде удължено с 25 минути. Социалистът акцентира, че това е проблем, с който са наясно пътуващите хора, само че той е бил неглижиран през последните години.

“Перник единствено преди 2 години влезе в новините с жестока водна рецесия. Тя беше решена, с помощта на напъните на доста хора, само че водопроводната система в Перник би трябвало да бъде заменена напълно ”, сподели още Симов, съгласно който, въпреки да се намира в непосредствена непосредственост до столицата, региона бива позабравена от страната.

“БСП сподели, че стои зад своите гласоподаватели, съзнателно и тъкмо изпълнявайки всичко, което сме обещавали дълги години. Днес всички партии се пробва да си приписва концепциите, които Българска социалистическа партия реализира. Това е гаранцията за качеството и тя идва през бюлетина №28 ”, сподели в умозаключение Александър Симов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР