БСП поиска министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател

...
БСП поиска министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател
Коментари Харесай

БСП викат Борисов в парламента, за да докладва приоритетите на България в ЕС

БСП изиска министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да пристигна в Народното събрание и да рапортува кои са целите на България по време на Португалското председателство на Европейския съюз и да регистрира предпочитаните тематики и досиета по време на Германското председателство.

Изслушването беше поискано от Драгомир Стойнев / "БСП за България "/, ръководител на парламентарната комисия по европейските въпроси и надзор на европейските фондове.

От трибуната на Народното събрание Стойнев изиска министър-председателят да бъде поканен в пленарната зала, според парламентарния устав, съгласно който Министерският съвет, в осъществяване на член 105 алинея 4 от Конституцията, при започване на всеки 6-месечен интервал на председателство на Съвета на Европейски Съюз, внася в Народното събрание отчет за присъединяване на Република България в процеса на взимане на решения на Европейски Съюз през предходното председателство и за целите по време на настоящото председателство.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева уточни, че тематиката е разисквана на Председателски съвет. Тя съобщи, че ще изследва въпроса и другата седмица ще направи нужното.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България " Георги Свиленски я репликира, че няма потребност да изследва правилника, а да го съблюдава. Ясно е, че министър председателят няма да пристигна, разяснява той.

По думите му, година и четири месеца този човек го е боязън да пристигна в тази зала. Свиленски означи, че в правилника е написано по кое време министър председателят би трябвало да пристигна в Народното събрание за съответния мотив и това е на всеки шест месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР