БСП няма да търси консенсус с ГЕРБ за антикорупционното законодателство.

...
БСП няма да търси консенсус с ГЕРБ за антикорупционното законодателство.
Коментари Харесай

Нинова: Няма да търсим консенсус с ГЕРБ за антикорупционния закон

БСП няма да търси консенсус с ГЕРБ за антикорупционното законодателство. Това сподели водачът на партията Корнелия Нинова пред " Фокус ".
Като причина за това Нинова посочи, че философията в заноконопроектите на двете партии се разграничава.
„ Не може този, който раздава публичните поръчки и публичните средства да се управлява през органа, който би трябвало да се бори против корупцията. Това е първото ни съществено разминаване. Второто е за разделянето на управляващите. То произлиза от първото. Нашето предложение има основна разлика в това, че бихме желали и президента като институция – през днешния ден е Румен Радев, на следващия ден ще е някой различен, да има отношение към това. Президентът да назначава ръководителят, Народното събрание с 2/3 да назначава заместниците и членовете на този орган, Изпълнителната власт посредством другите органи, които са към нея – Комисия за спор на ползи, за следствие на имущество и други органи, да подава информация “, изясни Корнелия Нинова.
Председателят на Българска социалистическа партия добави, че партията й ще търси необятна социална поддръжка за проектозакона, а не толкоз партийна. Тя акцентира, че планът е отворен към оферти, с които може да бъде усъвършенстван.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР