БСП няма да гласува този проектобюджет и няма да даде

...
БСП няма да гласува този проектобюджет и няма да даде
Коментари Харесай

БСП се обяви против проектобюджета и намеренията за теглене на нов дълг от Община Варна

БСП няма да гласоподава този проектобюджет и няма да даде позитивно мнение за тегленето на нов дълг от Община Варна, съобщи на конференция през днешния ден водачът на партията във Варна Борислав Гуцанов, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Според депутата, при бюджет от близо 650 млн.лв. не се постанова тегленето на нов дълг. Гуцанов попита в какво са вложени приходите от " синя зона " в размер на 20 млн. лева годишно и какво постанова да се тегли нов заем, част от който да отиде за построяването на " зелена зона ".

" Могат ли варненци да си разрешат в този интервал да заплащат за паркиране не в центъра, а в необятната част на града?

В проектобюджетът има включени доходи от детски градини и ясли, а знаем, че те към този момент са безвъзмездни. Странно е, защото с решение на Народното събрание от 1 април детските градини и ясли са безвъзмездни. Очевидно е някаква неточност. Бюджетът е три пъти по-висок от бюджета през времето, когато Варна беше най-хубавият град за живеене. Населението е намаляло в това време и аз запитвам за какво ще се разходват три пъти повече средства? ", разяснява Борислав Гуцанов. 

Неотдавна стана ясно, че новият заем се тегли по отношение на реализирането на 14 плана, заложени в Плана за интегрирано развиване на Варна. Директорът на дирекция " Финани и бюджет " Стефка Господинова изясни дали новият дълг ще натовари варненци и какви са финансовите индикатори на Община Варна. 

Двете гледни точки вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР