БСП не е партията, която произвежда фалшиви новини, коментира на

...
БСП не е партията, която произвежда фалшиви новини, коментира на
Коментари Харесай

БСП отговориха на ГЕРБ, че не са партията, която произвежда фалшиви новини

БСП не е партията, която създава подправени вести, разяснява на конференция заместник-председателят на партията Деница Златева. Повод са изявления в медиите по отношение на публикуваната през днешния ден позиция на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че ще продължат да опровергават лъжите на Българска социалистическа партия за допустимо съдружно ръководство сред двете партии.


В тази връзка от Българска социалистическа партия насочиха въпроси към ГЕРБ. Фалшива вест ли е фактът, че персонално министър председателят Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, с цел да ме предложения да остана на пост в държавното управление и че имахме и персонален диалог с него по този въпрос, попита Деница Златева, която беше длъжностен вицепремиер, отговарящ за подготовката за българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Фалшива вест ли е фактът, че служебния министър председател проф. Герджиков по молба на Бойко Борисов организира среща с Корнелия Нинова по същия въпрос, зададе въпрос Златева. Тя означи, че след отхвърли да остане на поста, Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е препотвърдило решението си, че партията няма да влиза в никакви обединения и остава съпротива.

Фалшива вест ли е, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание под предтекст, че по този метод ще се образува дневния ред на Народното събрание, попита още Деница Златева.

Не знам кой е главният участник в сезона на подправените вести, само че горните обстоятелства изрично отхвърлят тезата, че Българска социалистическа партия е партията, която създава подправени вести, разяснява тя. Не е имало диалози за коалиция с ГЕРБ, съобщи Златева.

От Българска социалистическа партия насочиха въпроси към премиера и по отношение на оставката на министъра на опазването на здравето проф. Николай Петров. Ако е знаел тези обстоятелства, които бяха изнесени по време на следствието на една от националните малките екрани, за какво не е реагирал навреме и за какво министър Петров е бил назначен за министър на опазването на здравето, попита Деница Златева. Ако са правилни изказванията, че проф. Петров е станал жертва на лобита в опазването на здравето, то приемайки оставката, Борисов заема ли страната на тези лобита, добави тя.

Според социалистите тъжното е, че бранш, който от години е в хронична и управническа рецесия, още веднъж остава без министър. Дали тази поредна оставка в този бранш още веднъж е израз на управническата отпадналост на ГЕРБ в бранш опазване на здравето, попита Златева.
Относно решението на конгреса за внасяне на избор на съмнение към кабинета по тематика, която най-ярко разкрива провежданата от ГЕРБ корупционна политика, заместник-председателят на Българска социалистическа партия сподели, че ще имат диалози с останалите парламентарно показани политически сили. Тогава ще се реши в кой времеви интервал да бъде импортиран вотът, уточни тя и добави, че не се лимитират във времето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР