БСП напуска парламента. Крайно решение, което се взима в момент

...
БСП напуска парламента. Крайно решение, което се взима в момент
Коментари Харесай

БСП напуска парламента. Като са толкова смели да кажат за Пеевски и Цацаров

БСП напуща Народното събрание. Крайно решение, което се взима в миг на политическа рецесия или в нейното навечерие, което я прави необратима. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова акцентира няколко аргументи, най-главната от които фактическото унищожаване на преференциалния избор.
От Българска социалистическа партия са недоволни също, че нищо от техните оферти по проектозакони не е е признато. Това задоволително ли е? Ами в случай че Бойко Борисов поговори със своите депутати и те трансформират мнението зи са преференциялните листи? Ще се върнат ли тогава „ алените “ в пленарна зала? Колко пъти може да бъде играно сходно състояние на излизане и връщане? Кой печели и кой губи от такива политически стъпки?

Българска социалистическа партия декларира, че минава към „ курс на въоръжена битка “ в името на своите гласоподаватели и на публичните изгоди. Чудесно, само че дали е по този начин?

За да ни убедят, че в действителност го мислят, а не е някакъв избирателен трик Корнелия Нинова би трябвало да съобщи още:

- Каква е позицията на Българска социалистическа партия за статуквото?

- Каква е позицията на партията за модела #Кой и Делян Пеевски, който го въплъщава?

- Какво счита Българска социалистическа партия за работата на прокуратурата и на основния прокурор Сотир - Цацаров, който все по-често дава учредения за подозрения, че работи в поддръжка и съучастие на Пеевски и модела, притиснал страната в мъртва хватка?

- Какво е мнението на социалистите за дейностите на Специализираната прокуратура и Специализирания съд, които също будят основателни паники с някои свои дейности и решения?

- Какво счита левицата за подозренията, че сътрудници на съветските секрети служби са подозирани за неприемливи дейности на българска територия?

- Българска социалистическа партия би трябвало ясно и изрично да се разграничи от модела, който позволява слепване на институции, структури, на партии с мафията. Да се разграничи от представители на това „ обединяване “ в „ Позитано “ 20.

- Да съобщи своята позиция за работата, бездействието и неуспехите на структурите от системата за национална сигурност. За кадровия разгром в Министерство на вътрешните работи, службите и ДАНС. Ясно и изрично.

- Каква е позицията на Българска социалистическа партия за повсеместната корупция, която не просто държи България на дъното на всички ранглисти в Европейски Съюз?

- Нинова да съобщи дали има вид Българска социалистическа партия да направи коалиция с Движение за права и свободи и в случай че „ Да “, при какви условия?

Всичко това Българска социалистическа партия и нейният водач са длъжни да кажат намерено пред обществото. За да е ясно с какви с причини желаят рухването на сегашната власт и с какви планове ще влязат, в случай че получат този късмет от гласоподавателите. Не е задоволително да разчиташ на наказателния избор, както стана при избирането на Румен Радев за президент. Трябва доста повече – да се събори цяла една система, да стартират действителни промени в опазването на здравето, обществената област, правосъдната власт, образованието, националната сигурност и прочие Има ли Българска социалистическа партия воля и храброст да обещае това, да подсигурява, че няма да се отметне и решителност да работи. Засега Корнелия Нинова и нейните съпартийци не смеят даже да произнесат името на Пеевски и Доган. Атаките им са основно против Борисов. Не загатват и Цацаров. Защо? Ако имат съображения, които не смеят да признаят пред хората, да спрат да се вършат на съпротива.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР