БСП изключи от парламентарната група единствения си депутат, който зае

...
БСП изключи от парламентарната група единствения си депутат, който зае
Коментари Харесай

Русия няма да спечели тази война. БСП изключи депутата Явор Божанков заради подкрепа за Украйна

БСП изключи от парламентарната група единствения си народен представител, който зае позиция " за " България да даде оръжие на Украйна. Явор Божанков е единомислещо отхвърлен и свикан самичък да напусне Народното събрание.

Социалистическата партия остана изрично " срещу " военна помощ за Украйна по време на дебатите и гласуването за даването на такава в петък., само че без триумф - то бе признато.

Самият Божанков още не е коментирал случилото се. Мобилният му телефон дава сигнал " заето ".

Явор Божанков се опълчи на партийната позиция от парламентарната естрада. " От едната страна са единствено диктаторски страни, а от другата - демократични. Не бива да се плашат хората, че в случай че дадем оръжия на Украйна страната ни ще бъде включена във войната. Ще бъде лицемерно да желаеме присъединяване в стратегиите за възобновяване и да мълчим, когато се прави геноцид ", сподели депутатът по време на дебататите.

" Аз съм уверен в своята позиция с ясно схващане какви последици може да има за мен, само че съм уверен, че ще се носи отговорност и Русия няма да завоюва тази война ", сподели още той.

Решението на Българска социалистическа партия пристигна към час, откакто Божанков държа речта си. То съдържа апел изключеният народен представител да напусне Народното събрание " и да освободи мястото за идващия в листата ". Божанков е определен от Велико Търново.

Решението на парламентарната група е взето след чуване на изключения народен представител, оповестяват от партията. Общото заседание на Парламентарната група на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ е гласувало единодуино. В правилника на парламентарната група се споделя, че " всеки депутат е задължен да извършва решенията на управлението и Общото заседание. Както, че " може да показва противоречие на Общото заседание, само че след взимане на решение, е задължен да го извършва ".

" Против " военна помощ за Украйна е и партия " Възраждане ", всички други парламентарни сили поддържаха решението на Народното събрание. Това са ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България и " Български напредък ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР