БСП и Възраждане“ правят опит да бламират работата на Народното

...
БСП и Възраждане“ правят опит да бламират работата на Народното
Коментари Харесай

БСП и Възраждане с опит да бламират НС: Тагарев да дойде! Желязков побясня, посочи им вратата

БСП и „ Възраждане “ вършат опит да неодобряват работата на Народното събрание. В началото на съвещанието социалистите желаеха министърът на защитата Тодор Тагарев да пристигна, с цел да участва на първата точка за през днешния ден, която касае даването на военна помощ за Украйна.
Председателят на Народното събрание Росен Желязков изясни, че министърът не е вносител, а наличието му може да бъде пожелателно и по негова преценка, само че ще бъде известен. Този отговор не задоволи Българска социалистическа партия, които желаеха 30 минути отмора, до момента в който Тагарев пристигна. Желязков даде единствено 15 минути.
След връщане в пленарна зала отмора беше поиската от „ Възраждане “, съгласно които в зала би трябвало да участват шефовете в защитата, с цел да кажат дали може да даваме оръжия на Украйна.
В правилника е записано, че при поискване от името на парламентарна група за отмора, тя следва да бъде давана, само че времето е по преценка на председателстващия. Така Росен Желязков разгласи 20 минути спиране на съвещанието, като акцентира, че това време ще се отрази на удължаването на пленарното съвещание, а от там и на работата на комисиите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР