БСП и ДПС поискаха оставката на председателя на Народното събрание

...
БСП и ДПС поискаха оставката на председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

БСП и ДПС поискаха оставка от Караянчева, тя отказа да се оттегли

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаеха оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева . Мотивите на двете политически сили са разнообразни, само че парламентарните им групи могат да внесат план на решение за премахване на Караянчева, защото дружно разполагат със 103-ма депутати при нужда по закон от 80 подписа.

Антон Кутев от левицата прочете декларация по отношение на вчерашните събития, при които част от протестиращите влязоха в постройката на Народното събрание.

Вчера стигнахме до неуместната обстановка тоалетната на Народно събрание да се окаже политически фактор и да стане мотив за разискване в залата на Народно събрание, съобщи Кутев.

Това дете, което през вчерашния ден не беше позволено да стигне до тоалетната на Народното събрание, единствено преди две години на наши съвещания стоеше вътре в залата, означи той. По думите му, в случай че жители и медии не могат да стигнат до фоайето на деловодството, това значи, че ръководството и Народно събрание имат проблем.

Няма предел на гнусливост, под който да не може да паднете , обърна се Кутев към ръководещите. Това, което се случи през вчерашния ден, беше опит за физическо безчинство над една група извънредно изтормозени жители. Нито един от вас не слезе долу и не можа да го види, уточни той. Резултатът е, че не допуснахте детето с увреждания до тоалетната, добави депутатът от левицата. " Сега единственото, което можем да желаяме от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " е оставката на Цвета Караянчева в този момент и незабавно. Нищо повече не може да помогне ", съобщи Кутев.

От Движение за права и свободи пък показаха друга причина за искане на оставка - безучастие по остарял сигнал за несъответственост на длъжности на член на Централната изборна комисия, определен от Народното събрание. От трибуната на Народно събрание Мустафа Карадайъ разгласи, че партията му има желание да инициира съвещания за оставка на Караянчева с думите: " С вашето деяние или безучастие ще подаде оставка ".

По-рано в декларация ръководителят на Народното събрание упрекна левицата в операции и опит за пи ар.

Относно фрагментите и операциите, че хората през вчерашния ден са били изведени от НСО и бити - няма такова нещо, НСО има видеа, безапелационна беше Цвета Караянчева и съобщи, че няма да разреши Народното събрание да бъде участник в провокация.

Аз персонално оставка няма да дам , заявява ръководителят на Народно събрание. И попита дали някой може да отхвърли, че в продължение на месеци палатките на майките от " Системата ни убива " са начело и никой не ги е пипнал. Това е демократична България и нещата се случват по разпоредбите, а не с експанзия, акцентира Цвета Караянчева.

Една неуспяла левица се пробва да подвига рейтинга си, пробва се да се прилепи до митингите, тъй като, видите ли, ще се случи една гражданска война и вие няма да бъдете в тази гражданска война, обърна се към депутатите-социалисти ръководителят на Народното събрание.

Не желая да мисля, че през вчерашния ден видях едно младо момче по какъв начин беше употребявано , то можеше да бъде у дома, поради обстановката, в която се намираме - на коронавирус, разяснява още по случая Караянчева.

По думите й, то е било под директна заплаха от болест, тъй като и хората към него не са носили маски. Всеки вижда фрагментите от обстановката с протестиращите дружно с Мая Манолова, която се пробва да се възползва от " Системата ни убива " за политическа кариера или да внесе нов подтик в построяването на облика си, уточни Караянчева.

Като посочи, че за финален път опровергава сходни неистини, изясни, че не тя се занимава с пропускателния режим в Народно събрание, а допускът е на съображение на заповед на здравния министър,с която се вкарват някои ограничавания, без да се лимитира изцяло достъпът до Народно събрание.

Съгласно тази заповед достъпът до съвещанията на парламентарните комисии се прави по поръчка до съответната комисия, обясни Караянчева.

Във връзка с писмото от през вчерашния ден на майките, в което се желае среща, тя увери, че постоянно е подготвена за разговор.

Цвета Караянчева е вторият ръководител на 44-ия парламент. Предшественикът й Димитър Главчев се отдръпна поради искане на Българска социалистическа партия за оставката му и протест на съвещанията.

Междувременно във Facebook част от майките на деца с увреждания, които познават персонално майката на 24-годишния Христо - Димитрина, а и самия него, написаха, че младежът, който е с тежки увреждания, употребява памперси.

 Снимка: Bulphoto

" Няма неприятно майка му да го беше завела за час, дори би било забавно за него, само че да го държи там и да крещи истерично пред него( гледах на живо) е адско! Да докараш човек като Ицето до припадък и Диазепам е закононарушение и аз не искам оставка с цената на здравето на хора като него. На теорията с тоалетната нямам доверие, тъй като към Партийния дом има задоволително заведения, в които се употребяват тоалетни от протестиращи, а и допускам, че Ицето е с памперс. Да стриймваш до момента в който детето ти с увреждания издава звуци на тревога не е обикновено! ", написа Аделина Банакиева, който от години поддържа митингите на майките.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР