БСП и Демократична България обявиха готовност да се срещнат с

...
БСП и Демократична България обявиха готовност да се срещнат с
Коментари Харесай

Обречени срещи: БСП и ДБ обявиха какво имат да кажат на кандидат-премиера проф. Габровски

Българска социалистическа партия и " Демократична България " оповестиха подготвеност да се срещнат с проф. Николай Габровски , номиниран за министър ръководител от ГЕРБ-СДС. Срещите обаче ще бъдат с единствената цел да му кажат в очите, че н яма да поддържат държавното управление му .

" Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, в това число и в медиите, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем на следващия ден, с цел да му кажем: почитаме Ви като професор и доктор, само че не Ви поддържаме нито Вас , нито държавно управление, препоръчано от Вас, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов. " Това сподели водачът на левицата Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание, запитана дали биха преосмислили позицията си и подкрепили кабинет от специалисти, препоръчан от проф. Габровски.

Срещата ще бъде само от почитание към Николай Габровски, с цел да му кажат три фрази: „ Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане “, разгласи Нинова. Тя напомни, че има решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия, че не поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи и с мандат на „ Възраждане “.

Подобни проекти за срещата си номинираният за министър председател имат и от Демократична България, стана ясно от думите на Атанас Атанасов, заместник-председател на 48-ото Народно заседание. Атанасов уточни, че публична покана те все не са получили, само че най-вероятно на следващия ден ще има среща с Габровски.

" Още когато го предложиха, ние декларирахме че ще създадем среща с него, с цел да му разбираем за какво не можем да го подкрепим " , разяснява Атанасов. Като причина той посочи корупционните практики на държавните управления на Бойко Борисов.

" Нищо не може да ни промени мнението за поддръжка на първия мандат ", съобщи Атанасов в отговор на въпрос дали вероятно не биха трансформирали мнението си и не биха подкрепили ГЕРБ-СДС, в случай че проф. Габровски предложи специалисти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР