БСП е в спирала от изборни загуби и причините за

...
БСП е в спирала от изборни загуби и причините за
Коментари Харесай

Българите с леви убеждения са в пъти повече от гласувалите за БСП

БСП е в серпантина от изборни загуби и аргументите за това би трябвало да бъдат разисквани от Националния съвет на партията. Провалът е бил предвидим още след първите за годината парламентарни избори на 4 април, в които Българска социалистическа партия влиза с претенцията, че може да победи ГЕРБ, а се оказва трета политическа мощ. Това дава мотив за острата реакция на Крум Зарков, който приканва за преразглеждане на управителните позиции в социалистическата партия и посланията, които тези хора насочат.

Зарков е уверен, че резултатите от изборите през тази година не отразяват капацитета на Българска социалистическа партия. Според него хората в България, които са социалисти или пък с леви убеждения са в пъти повече, в сравнение с гласове на изборите е получила Българска социалистическа партия. Причината обаче те да не поддържат социалистическата партия е тъй като или не са дали своят вот, или пък са избрали новосформирани политически сили, споделя Зарков.

Българска социалистическа партия би трябвало да е част от новото болшинство в 47-ото Народно заседание, споделя Зарков. Поради това е обикновено договарянията с останалите партии в предстоящата управническа коалиция да се водят от настоящият партиен водач, въпреки и в оставка. Зарков изяснява, че политическите отговори би трябвало да се дават по този начин, както идват въпросите. Ето за какво първият значим въпрос е съставянето на постоянно държавно управление, само че вторият е смяната в Българска социалистическа партия и нейното водачество, безапелационен е той. След конгреса на Българска социалистическа партия на 22 януари 2022 година, партията би трябвало да спре да отблъсква хората с непрестанни кавги, споделя Крум Зарков, който до този миг е единственият, който намерено съобщи искания към председателският пост.
Кои са политиките, които Българска социалистическа партия слага като изискване за присъединяване и поддръжка на предстоящото съдружно държавно управление? Има ли заплаха от обезличаване на Българска социалистическа партия след присъединяване в коалиция, в която партията нито е мандатоносител, нито има водеща роля? Как си представяте Българска социалистическа партия под ваше управление?
Отговорите на Крум Зарков, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.

Визитка:

Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 година в София. Завършил е интернационално право в Сорбоната в Париж и френския Институт по политически науки, както и Академията по интернационално право в Холандия. Депутат два мандата от Българска социалистическа партия и зам.-шеф на лявата група в предходните парламенти. На последните избори беше лидер на листата в Русе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР