БСП е лидерска партия, която няма здрава ясна идейна основа,

...
БСП е лидерска партия, която няма здрава ясна идейна основа,
Коментари Харесай

Станишев: БСП е лидерска партия, а Националният съвет се превръща в гумен печат

" Българска социалистическа партия е лидерска партия, която няма здрава ясна идейна основа, а Националният съвет се трансформира в гумен щемпел ", това съобщи президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев след края на съвещанието на 50-ия юбилеен конгрес на Българска социалистическа партия, на който той и други знакови лица на левицата не бяха определени в новия състав на най-важния партиен орган.
Още по тематиката
" Човешки ще ми бъде доста по-комфортно, тъй като не виждам какво ще върша в този състав на Народно събрание, щях да бъда уединен глас, сподели още някогашният водач на левицата.

Той добави, че сегашният ръководител Корнелия Нинова към този момент няма да има опрощение, че някой пречи на вярната политика.

" Изборът и случилото се на конгреса е логически резултат от процесите в Българска социалистическа партия в последните 4 година Българска социалистическа партия беше единствената партия, която беше идейна, в която вървяха разногласия за политики. Започваме да приличаме на останалите партии, които съвсем всички са вождистки ", сподели още Станишев.

Той предизвести, че Българска социалистическа партия завива в посока консервативна левица, а се отдалечава от европейската социалдемокрация.

" Тази нощ загуби политичедката идейна съпротива, само че резервира позиции конюнктурната съпротива ", акцентира водачът на европейските социалисти.

По думите му всички хора с сериозно мислене към този момент са отвън Националния съвет.

" Показателно е, че Велислава Дърва има по-малко гласове от Теодора Овчарова (дъщерята на Румен Овчаров - б.р.). Това е фотографията на Българска социалистическа партия през днешния ден ", посочи Сергей Станишев.

Според него занапред ще се види дали партията ще има действителна консолидация в предизборна акция.

Нинова разгласи курс към продобиване на изборите

Курс към продобиване на парламентарните избори разгласи самата Корнелия Нинова пред делегатите на аления конгрес. Тя благодари на участниците във форума за усилената и ползотворна работа.

" Моля, предайте и нашата признателност на всички социалисти в страната, които в последните месеци, организираха една съдържателна, въпреки и сложна отчетно-изборна акция. В резултат на това започваме един нов четиригодишен цикъл, сподели водачът на левицата. Нинова уточни, че напълно скоро ще бъде призован и новият състав на определения Национален съвет на Българска социалистическа партия. По думите й по този начин изцяло окомплектована левицата потегля към най-важното, което й следва - " курс за подготовка на парламентарните избори и тяхното продобиване ", съобщи Нинова.

Тя добави делегатите на конгреса да предадат на всички социалисти в страната да бъдат здрави, мощни и енергични, да имат вяра в себе си, тъй като по думите й през последните четири години, са посочили че могат.

" Предстои ни в този момент да покажем, че с изключение на, че можем да променяме себе си, можем да променим и България ", съобщи още лидерката и пожела на добър час и победа на парламентарните избори.

Кирил Добрев: Станишев и Пирински ще липсват, само че и новите хора ще се научат

Пред публицисти пък нейният главен конкурент за лидерския пост Кирил Добрев, който загуби тази борба, само че през днешния ден бе определен за член на Националния съвет, разяснява, че не е сюрпризиран от този факт. Попитан дали ще влезе в новото Изпълнително бюро на партията, той отговори, че няма такова предпочитание.

" Ще бъда един редови член на Националния съвет и ще върша мониторинг на цялата политика, която се организира. Ако управлението има потребност от мен, ще извършвам ", сподели Добрев и посочи, че е оптимист, че управлението на партията щя я води в вярна посока.

Той посочи, че левицата към този момент има доста нови млади политици, които са част от ръководството на Българска социалистическа партия. И изрази убеденост, че с това ново потомство Българска социалистическа партия ще върви напред.

На въпрос за отпадането на емблематични фигури и хора с опит като Сергей Станишев и Георги Пирински, Кирил Добрев разяснява, че те сигурно ще липсват.

" Новите хора от Националния съвет ще се научат също ", добави обаче той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР