БСП беше силата на диалога и в 45-тия и 46-тия

...
БСП беше силата на диалога и в 45-тия и 46-тия
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП беше силата на диалога и в 45-тия и 46-тия парламент, ще бъдем и сега

" Българска социалистическа партия беше силата на разговора и в 45-тия и 46-тия парламент, ще бъдем и в този момент ". Това съобщи в ефира на БНР лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " във Враца Александър Симов. Като съществена причина за резултатите от изборите, той изясни че хората са останали разочаровани от съставянето на държавно управление и от двата състава на Народно събрание, и са санкционирали всички партии. Социалистът добави, че за всички аргументи за резултатите на левицата и какви би трябвало да бъдат последващите дейности, ще се приказва първо на партийните конгреси и по-късно пред медиите, както е било съвременно в последните години.

Александър Симов съобщи, че " Продължаваме промяната " са изненадали със своя резултат. " Заслужават приветствие за постигнатия резултат, само че за тях в този момент следва по-трудното. Оттук нататък хората ще чакат от тях съответни решения. Това ще бъде огромният тест, да забележим дали те ще останат като партия ", разяснява той.

Симов акцентира, че съществена задача за Българска социалистическа партия е съставянето на постоянно държавно управление. Той съобщи, че Българска социалистическа партия ще води диалози за съответни политики, а не за министерски кресла. " Някои партии започнаха в предходния парламент да приказват за постове преди всичко и държавно управление не беше основано ", добави социалистът.Александър Симов съобщи, че приоритет за Българска социалистическа партия ще бъде понижаване на 9% на Данък добавена стойност за медикаменти, краткотрайно понижаване на Данък добавена стойност за енергоносителите, страната на покрие на обществено слабите фамилии първите 200 kWh от сметките за ток, огромният диалог за АЕЦ " Белене ".

Симов разяснява, че партиите и методът към политиките е доста друг, само че постоянно може да се реализира консенсус за значимите неща. Той даде образец с декларацията призната в 46-то Народно събрание от 4 партии - Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ. " Всяка коалиция е сложна. Сега ще бъде още по-трудно заради рецесията, в която се намираме. Това ще е огромният тест за партиите, дали са напуснали тийнейджърския си интервал, подготвени ли са да разсъждават трезво и рационално в полза на българските жители. Урокът на българските гласоподаватели към този момент би трябвало да бъде теоретичен ", заключи Александър Симов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР