Брюксел заделя 100 милиона евро за по-бързи тестове за коронавирус

...
Брюксел заделя 100 милиона евро за по-бързи тестове за коронавирус
Коментари Харесай

ЕС отделя €100 млн. за бързи тестове за Covid-19

Брюксел заделя 100 милиона евро за по-бързи проби за ковид на фона на втората вълна в Европа. Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Агенция Франс Прес.

" Бързите антигенни проби се появяват на пазара . Това може да изиграе забележителна роля, само че ние ще предложим Европейски Съюз метод за утвърждение ", сподели тя.

Ден преди изключителна видеоконференция на евролидерите Фон дер Лайен означи, че Комисията ще упорства за по-добра съгласуваност на дейностите за следене на случаите.

Антигенният тест за ковид не е толкоз благонадежден, колкото PCR пробата. Но при антигенния тесст резултатите излизат в границите на 15 минути. Европейски специалисти считат, че вирусът се популяризира прекомерно бързо, с цел да се разчита на проби, които лишават няколко дни, с цел да се разбере резултатът.

Данните на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите демонстрират, че вирусът доста бързо се популяризира в Европа, ние сме надълбоко във втора вълна. Сега повече и повече хора се заразяват, предизвести тя.

Миналата седмица общият брой на доказаните случаи в Европа доближи 1,1 милиона. Колкото повече хора се заразяват, толкоз повече хора ще бъдат приети в болница, посочи Фон дер Лайен.

Очакваме тези числа да се усилят още през идващите две до три седмици и те ще се усилят бързо, продължи тя.

Фон дер Лайен, подкрепена от съветника си по научни въпроси Петер Пиот, сподели още, че ще призове евролидерите да подсигуряват по-добро шерване на данни посредством платформата на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

По думите й това ще помогне къде има свободни кревати в интензивните отделения и дали може да се провежда трансгранично прекачване на пациенти, в случай че се наложи.

Германия стартира да приема пациенти от препълнените лечебни заведения в Холандия.

Фон дер Лайен, епидемиолог преди да влезе в немската политика, означи още, че ще открие платформа за шерване на проекти сред научните съветници от 27-те страни членки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР