Брюксел предложи санкции срещу китайски компании за подкрепа на военната

...
Брюксел предложи санкции срещу китайски компании за подкрепа на военната
Коментари Харесай

ЕК се кани да санкционира китайски компании заради Русия

Брюксел предложи наказания против китайски компании за поддръжка на военната машина на Русия за първи път от началото на войната в Украйна, съобщи Файненшъл таймс.

Развитие, което евентуално ще усили напрежението с Пекин.

Седем китайски предприятия, упрекнати в продажба на съоръжение, което може да се употребява в оръжия, са изброени в нов пакет от наказания, който ще бъде разискван от страните-членки на Европейски Съюз тази седмица, който е забелязан от 

Някои от фирмите към този момент са сложени под наказания от Съединени американски щати. Ходът на Европейски Съюз евентуално ще разгневи Пекин, който се стреми да попречи на Брюксел да застане на страната на Вашингтон в борбата им за световно въздействие.

Досега Брюксел избягваше да нападна Китай с аргумента, че няма доказателства, че той непосредствено дава оръжия на Москва.

Списъкът със наказания се нуждае от единомислещо утвърждение от 27-те държави-членки, преди да може да бъде прибавен.

Две компании от континентален Китай в листата, 3HC Semiconductors и King-Pai Technology, към този момент са сложени под наказания от Съединени американски щати. Две компании, основани в Хонконг, които са в листата на Европейски Съюз, към този момент са в листата на Министерството на финансите на Съединени американски щати: Sinno Electronics и Sigma Technology. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР