Брюксел отвори нов фронт срещу американския дигитален гигант, като обяви

...
Брюксел отвори нов фронт срещу американския дигитален гигант, като обяви
Коментари Харесай

Amazon - нова мишена на Брюксел в битката за защита на личните данни

Брюксел отвори нов фронт против американския цифров колос, като разгласи " задълбочено следствие " на Amazon, обвинен в нарушение на разпоредбите на конкуренцията на Европейски Съюз, употребявайки данни от самостоятелни търговци на дребно, които продават на неговия уебсайт.

" Реших да прегледам доста деликатно бизнес практиките на Amazon и двойната му роля като пазар и търговец на дребно, с цел да ревизира дали компанията съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията ", изясни в официално съобщение еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.

Датчанката, чиито служби проверяваха Apple, Фейсбук, Гугъл и Amazon в предишното, бе подложена на критика от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Той я упреква, че ненавижда страната му, за което говорели налаганите на няколко пъти санкции на американски компании.

" Ще сътрудничим напълно на Европейската комисия и ще продължим да работим интензивно, с цел да подкрепим компании от всевъзможен мащаб и да им помогнем да се развиват ", реагира Amazon в официално съобщение.

Американската компания продава артикули непосредствено на своя уеб страница, само че също по този начин дава на самостоятелни продавачи пазар, наименуван Marketplace, на който те могат да продават на потребителите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР