Брюксел отменя тарифите върху уиски и „Харли-Дейвидсън”Допълнителните такси бяха въведени

...
Брюксел отменя тарифите върху уиски и „Харли-Дейвидсън”Допълнителните такси бяха въведени
Коментари Харесай

САЩ и ЕС договориха премахване на мита

Брюксел анулира цените върху уиски и „ Харли-Дейвидсън”

Допълнителните такси бяха въведени при Тръмп

Европейският съюз и Съединени американски щати сложиха завършек на разногласието за митническите цени върху стоманата и алуминия и оповестиха, че ще работят дружно за световно съглашение за прекъсване на „ мръсното” произвеждане на стомана и алуминий, съобщи Ройтерс.

Това стана след среща сред президента Джо Байдън и председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен в Рим, в границите на форума на Г-20.

На конференция след диалозите им Байдън уточни, че договорката неотложно отстранява митата върху стомана и алуминий от Европейски Съюз, въведени през 2018 година, при администрацията на предшественика му Доналд Тръмп.

В отговор на тази стъпка пък Брюксел отстранява митническите цени върху американски артикули като уиски, моторници и мотори „ Харли-Дейвидсън”, които бяха въведени като ответна мярка на US митата.

Байдън уточни, че постигнатата сделка е отговор на екзистенциалната опасност, каквато съставляват климатичните промени, и в същото време защищава американските работни места и промишлеността на Съединени американски щати.
Бъдещото световно съглашение, по което ще се работи идващите две години, ще предизвиква „ зеленото” произвеждане на стомана и алуминий.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР