Брюксел. Министърът на правосъдието Цецка Цачева и министърът на културата

...
Брюксел. Министърът на правосъдието Цецка Цачева и министърът на културата
Коментари Харесай

Емил Радев, ЕНП/ГЕРБ: Българските министри се представиха блестящо пред Комисията по правни въпроси

Брюксел. Министърът на правораздаването Цецка Цачева и министърът на културата Боил Банов показаха пред Комисията по правни въпроси целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в съответните си ресори. Те дадоха отговор на въпросите на евродепутатите, свързани с тематики от дневния ред на Комисията по правни въпроси. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Най-голям интерес от страна на членовете на Европейския парламент провокира промяната на авторското право, промяната в регламента Брюксел 2а, засягащ въпросите за признаването и осъществяването на решения по брачни каузи и делата, свързани с родителската отговорност, и интернационалното похищение на деца, както и предлагането за инструкция на Европейския парламент и на Съвета по отношение на рамките за преструктуриране, втората опция и ограниченията за повишение на ефикасността на процедурите за преструктуриране.
Българският евродепутат Емил Радев, ЕНП/ГЕРБ, насочи въпрос към Министър Цачева по отношение на предлагането за инструкция по отношение на договорите за доставка на цифрово наличие и директивата за договорите за продажба на артикули: „ Какви са задачите на българското председателство във връзка с двата плана за наставления, по-конкретно във връзка с аспектите на равнището на отбрана на потребителите и степента на хармонизация? “
Министър Цачева отговори, че българското председателство ще постави старания да се реализира максимален прогрес по тези въпроси.
Отзивите за представянето на българските министри бяха отлични, а евродепутатите от всички политически сили пожелаха триумф на българското председателство.
„ Българските министри се показаха ослепително. Рядко имаме председателство, което да има толкоз задълбочени знания по дискутираните тематики от дневния ред на нашата комисия “, разяснява българският евродепутат Емил Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР