Брюксел иска да наложи санкции на китайския бизнес, подпомагащ военната

...
Брюксел иска да наложи санкции на китайския бизнес, подпомагащ военната
Коментари Харесай

Брюксел иска да наложи санкции на китайския бизнес, подпомагащ военната машина на Русия

Брюксел желае да наложи наказания на китайския бизнес, подпомагащ военната машина на Русия, оповестяват интернационалните организации. Към момента Европейска комисия е предложила да бъдат наложени наказания против седем китайски компании, написа Financial Times, която твърди, че разполага със листата, който ще бъде разискван от страните членки тази седмица.

За въпросните фирмите се счита, че са свързани с разработка, производството и доставка на електронни съставни елементи за съветския боен и промишлен комплекс . В проектосписъка за нови наказания има също две компании от Обединените арабски емирства и една от Армения. Някои от тези юридически лица към този момент са под наказания от Съединени американски щати.

Кои са китайските фирмите:

Двете компании от континентален Китай са 3HC Semiconductors и King-Pai Technology. Останалите пет са от Хонг Конг - Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry и Alpha Trading Investments.
 Съединени американски щати заплашиха китайски компании със наказания поради съдействие с Русия
Съединени американски щати заплашиха китайски компании със наказания поради съдействие с Русия

В тази връзка Съединени американски щати следят и компании от прилежащи на Русия страни

За първи път Европейски Съюз желае да вкара сходни ограничения, засягащи Китай. До момента Брюксел се опитваше да избегне напрежение с Пекин като твърдеше, че няма доказателства китайската страна да дава оръжия на Москва.

В края на февруари и Съединени американски щати заплашиха китайски компании със наказания поради съдействие с Русия. Американските управляващи оповестиха, че са разкрили доказателства за съдействието на някои китайски държавни компании с Русия. Източниците на информацията са отказали да уточнят в какво тъкмо се показва поддръжката, само че означават, че тя се състои от " несмъртоносна военна и икономическа помощ ".
 Война? Санкции? Руските олигарси стават все по-богати
Война? Санкции? Руските олигарси стават все по-богати

Forbes преброи 110 милиардери в страната - с 22 повече за една година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР