Брюксел. Европейската перспектива пред Западните Балкани и приоритетите на българското

...
Брюксел. Европейската перспектива пред Западните Балкани и приоритетите на българското
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обсъди европейската перспектива пред Западните Балкани с шефа на външната комисия в Европейския парламент

Брюксел. Европейската вероятност пред Западните Балкани и целите на българското председателство на Европейски Съюз – това бяха главните тематики по време на работна среща сред ръководителя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов със заместник-председателя на ЕНП и ръководител на Комисията по външни работи в Европейския парламент Дейвид Макалистър, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Двамата разговаряха в границите на 25-ата Среща на върха на ръководителите на парламентарните групи от ЕНП в националните парламенти на Европейски Съюз и Европейския парламент, която се организира в Брюксел.
Цветанов и Макалистър припомниха и изявлението на българския министър председател Бойко Борисов на срещата на водачите предходната седмица, в което той съобщи, че стабилността в Югоизточна Европа е обвързвана в голяма степен с европейската вероятност пред страните от Западните Балкани. Ето за какво тематиката ще откри главно място измежду целите на българското председателство на Европейски Съюз идната година, акцентира Цветанов. По време на диалога ръководителят на ПГ на ГЕРБ и шефа на външната комисия в Европарламента разискаха и отражението на политическите процеси в България върху обстановката на Балканите. Дейвид Макалистър означи, че след изборната победа на ГЕРБ и сформирането на държавно управление от премиера Бойко Борисов, България се възприема като остров на непоклатимост в района. Вашият глас става все по-силен и се чува все по-високо в Европа, ето за какво заслужавате поздравления за следващата изборна победа на ГЕРБ, сподели още Макалистър пред Цветанов.
В края на срещата заместник-председателят на ЕНП и заместник-председателят на ГЕРБ си припомниха положителните резултати от срещата на кампанийните мениджъри на ЕНП, която се организира в София. Дейвид Макалистър благодари на Цветанов за мощната ангажираност на ГЕРБ към развиването и модернизирането на кампанийния развой на ЕНП.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР