Брутният вътрешен продукт (БВП) на Украйна се е свил драстично

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Украйна се е свил драстично
Коментари Харесай

Колко се сви БВП на Русия и Украйна за 2022 година

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Украйна се е свил фрапантно през миналата 2022 година - с 40%. Това разяснява доцент Илмари Кяхе, от финландския Александърски институт към Университета в Хелзинки, в изявление за Ilta-Sanomat.

По думите му, за същия интервал, т.е. за предходната година, по предварителни данни, спадът на съветската стопанска система се прави оценка на 10 пъти по-малка цифра - към 4% намаляване на Брутният вътрешен продукт.

По мнението на специалиста, към този момент няма никакви признаци, че глобите могат да навредят на Русия и да повлияят на способността й да води бойни дейности.

" Ако отчитаме, че Брутният вътрешен продукт на Украйна е понижен с може би 40% за 2022 година, то за Русия към момента приказваме единствено за 4% спад ", споделя финландският икономист.

По-рано Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че съветската стопанска система се е нормализирала след второто тримесечие на 2022 година след санкционния " удар ". В отчета на МВФ се отбелязва, че съгласно новите прогнози се планува Брутният вътрешен продукт на Русия да се свие с 3,4% през 2022 година, което е към половината по-малко от упования в началото спад.
 Военновременният бюджет на Русия - какъв брой ще набъбнат разноските за защита на страната
Военновременният бюджет на Русия - какъв брой ще набъбнат разноските за защита на страната

Бюджетният недостиг за тази година ще е едвам 0,9% от БВП
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР