Брутният вътрешен продукт (БВП) на Русия през 2022 г. ще

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Русия през 2022 г. ще
Коментари Харесай

Путин: Руският БВП ще се свие с около 2,5 на сто през 2022 г.

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Русия през 2022 година ще се свие с към 2,5 на 100. Това съобщи през днешния ден президентът Владимир Путин на съвещание на Съвета по стратегическо развиване и национални планове, съобщи ТАСС. 

Спадът, предричан както от западни, по този начин и от някои съветски специалисти, не се е случил макар оповестената от западните страни икономическа война против Русия, сподели президентът. 

Доставките на съветски газ в източно направление до 2030 година ще се усилят до 88 милиарда куб метра, добави той. 

Още към 2025 година реализацията на редица планове ще даде опция за увеличение на доставките в източно направление до 48 милиарда куб метра, а към 2030 година - до 88 милиарда куб метра, уточни Путин. 

По думите му това са над 60 % от доставките в западна посока през 2021 година. 

Русия ще разшири комерсиалното си съдействие с нови сътрудници, в това число посредством внезапно усилване на газовия експорт за Китай, акцентира Путин, представен от Ройтерс. 

Москва ще развие икономическите си връзки с сътрудници в Азия, Африка и Латинска Америка, с цел да противодейства на западните старания да изолират стопански Русия, сподели той.  
   
В речта си, която бе предавана по малкия екран, президентът даде обещание, че пенсиите и минималната заплата ще продължат да се усилват. 
 
Русия стартира да продава природен газ на Китай в края на 2009 година по газопровода " Силата на Сибир ", по който са доставени към 10 милиарда куб метра синьо гориво през 2021 година, а през 2025 година се чака да бъде доближат цялостният потенциал на оборудването от 38 милиарда куб метра. Планира се и втори сходен газопровод през Монголия. 

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР