Брутният вътрешен продукт (БВП) на Китай е нараснал с 2,3%

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Китай е нараснал с 2,3%
Коментари Харесай

Китай е единствената велика сила с икономическа експанзия въпреки пандемията

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Китай е повишен с 2,3% през 2020 година, съгласно публични данни, потвърждаващи, че стопанската система на азиатската страна е устояла на пандемията и в подтекста на световно икономическо стесняване, оповестява RTVE, представен от БГНЕС.
Въпреки че цифрата е най-ниската от 1976 година насам, в случай че се изпълнят световните прогнози, Китай ще бъде една от дребното международни стопански системи, записали икономическа агресия и единствената международна мощ, която го прави.
 Коронавирусът удари китайската стопанска система - рекордно невисок напредък за нея Коронавирусът удари китайската стопанска система - рекордно невисок напредък за нея
Растежът на Брутният вътрешен продукт на Китай е 2,3% през 2020 година - заради пандемията с COVID-19. Това е най-ниската му стойност през последните 40 годи...
През последното тримесечие на годината китайският Брутният вътрешен продукт е повишен с 6,5% на годишна база, затвърждавайки пътя на възобновяване след 6,8% колапс сред януари и март, най-трудните месеци на пандемията в азиатския колос, които бяха съпроводени от седмици на икономическа парализа след лунната Нова година. След това стопанската система се възвърне с 3,2% през второто тримесечие и 4,9% през третото.
" Националната стопанска система се възстановяваше устойчиво и главните цели за икономическо и обществено развиване бяха реализирани даже по-добре от предстоящото ", се споделя в изказване на Националната статистическа работа (ONE). Авансът от 2,3% надминава и упованията на интернационалните институции, чиито последни прогнози са към 2%.
В номинално изражение общото благосъстояние на Китай през предходната година възлиза на 101,6 трилиона юана (15,68 трилиона $, 12,98 трилиона евро).
Други данни като продажбите на дребно, които са намалели с 3,9% на годишна база, също са оповестени, нещо, което за някои анализатори демонстрира, че възобновяване в Китай се дължи на предлагането, а не на търсенето.
 След пандемията: Китай изпреварва Съединени американски щати като най-голяма стопанска система до 2028 година След пандемията: Китай изпреварва Съединени американски щати като най-голяма стопанска система до 2028 година
Пандемията на ковид и нейните стопански последствия ще оказват помощ на Китай да надмине Съединени американски щати и да стане най-голямата стопанска система в св...
Междувременно промишленото произвеждане се е повишило с 2,8% през цялата година, вложенията в дълготрайни активи са нарастнали с 2,9%, а формалният % на безработица в градовете остава на същите равнища като през 2019 година 5,2%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР