Бруно Марс изпя за нея, че е ценна и рядка

...
Бруно Марс изпя за нея, че е ценна и рядка
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Мишел Пфайфър

Бруно Марс изпя за нея, че е скъпа и рядка като бяло злато. Често е давана като образец за хубост с най-идеалните пропорции за красиво лице.

Отказва три от най-известните женски функции през последното десетилетие – в “Първичен инстинкт ”, в “Мълчанието на агнетата ” и в “Евита ”.

В устрема си да потвърди, че не е просто хубавица, постоянно учи наизуст целия сюжет, освен своите реплики. Една от най-емблематичните ѝ функции е на Жената-котка и тъкмо като нея, Мишел Пфайфър в никакъв случай не пада по тил.

1. Корените

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

Вероятно преплитането на толкоз доста разнообразни народности, е повода за невероятната хубост на актрисата. Нейният дядо по бащина линия е от немски генезис, а баба ѝ по бащина линия има британски, уелски, френски, ирландски и холандски корени.

Дядо ѝ по майчина линия е от швейцарско-немски генезис, а баба ѝ по майчина линия – от шведски генезис. Мишел най-вече се възхищава на майката на татко си, която е отгледала сама пет деца по време на Голямата меланхолия. На 50-годишна възраст тя се мести от Северна Дакота в Калифорния единствено с шивашката си машина в багажника на пикапа и петте си деца.

2. Раждането

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

Мишел Мари Пфайфър се ражда на 29 април 1958 година в Санта Ана, Калифорния, Съединени американски щати. Бащата – Ричард /Дик/ Пфайфър е снабдител на климатици. Майката – Дона Джийн Таверна е стопанка. Израства в многодетно фамилията. Има един по-голям брат – Рик и две по-малки сестри – Дороти Даян “Диди ” Пфайфър и Лори Пфайфър.

3. Лутането

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

Посещава гимназия “Fountain Valley ” в град Фаунтън Вали, Калифорния. Докато учи, работи като касиерка в супермаркет “Vons ”. В продължение на една година посещава колежа “Golden West ” в Хънтингтън Бийч, Калифорния, където е член на сестринството “Alpha Delta Pi ”.

Пропуска прекалено много от лекциите за правосъден кореспондент, заменяйки ги с разходки по плажа. Резултатът е окончателният ѝ отвод от просветителната система, което не е изключително добре признато от родителите ѝ. Захвърля учебниците и започва образование за правосъдна стенографка. Но нищо от това не е задоволително, с цел да я удовлетвори и укроти. Лутането ѝ я води до решението да се “сблъска ” със славата.

4. Конкурсите

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

През 1978 година взе участие в конкурс за хубост и печели купата “Miss Orange County ”. Същата година взе участие в състезанието “Miss California ”, където приключва на шесто място.

След участията ѝ в тези състезания, се снабдява с сътрудник и стартира да се явява на прослушвания за функции в малкия екран и киното. Първата ѝ работа като актриса е в ролята на Алиса в парада по основната улица на “Disneyland ”.

5. Сектата

Докато върви на курсове по актьорско майсторство в Лос Анджелис, Мишел се сприятелява с двойка, проповядваща фетиш към метафизиката и вегетарианството. Наричали метода си на живот “breatharianism ” или “слънцеядство “ и претендирали от всеки, който е част от обкръжението им, да го съблюдава.

Те оказват помощ на Пфайфър да спре пиенето, пушенето и опиатите, до момента в който последователно поемат контрола върху живота и парите ѝ. За да може да заплаща членския си импорт, стартира да върви на всевъзможни кастинги и да не сортира функциите си. Натрупва опит и калява волята и издръжливостта си.

6. Първият брак

A post shared by The Eighties Guy (@the80s.guy)

Питър Хортън – състудент от актьорската школа я избавя от сектата. Двамата подписват брак в Санта Моника през 1981 година. Заминават на щастливо сватбено странствуване, което е прекратено от избирането на Мишел за основната роля във кино лентата “Брилянтин 2 ”. Развеждат се през 1988 година. След това името ѝ се свързва с актьорите Джон Малкович, Майкъл Кийтън и Фишър Стивънс.

7. Осиновяването

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

През ноември 1992 година взема решение да си направи подарък за идния ѝ 35-ти рожден ден и подава документи за осиновяване на дете. През март 1993 година процедурата по осиновяване е стартирана и Мишел става майка на новородено цветнокожо момиченце. Кръщава я Клаудия Роуз в деня, когато се омъжва за повторно.

8. Вторият брак

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

През януари 1993 отива на уговорена среща от най-хубавата ѝ другарка – Кейт Гинзбург с телевизионния сценарист и продуцент Дейвид Кели. Първата им среща не е нещо изключително, само че на идната седмица той я води на кино. Гледат екранизацията на “Дракула ” на Брам Стоукър от 1931 година. Тя е запленена от Дейвид, споделя му за осиновяването и той не се отхвърля от нея. Женят се на 13-и ноември 1993 година. През август 1994, Мишел Пфайфър подарява Дейвид със наследник – Джон Хенри Кели.

9. Болестта

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

Организмът на актрисата е подложен на какво ли не – от живот единствено на цигари и кола до слънцеядство. Разделя се окончатeлно и с всичките си неприятни привички от предишното, откакто ѝ откриват онкологично заболяване – базалиом (базално-клетъчен рак на кожата). Претърпява сполучлива интервенция по отстраняването му и стартира да води в действителност здравословен метод на живот.

10. Козметиката

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

Интересът ѝ към по-чистите артикули се заражда, когато татко ѝ и най-хубавият ѝ другар се разболяват от рак. Има доктрина, че това се случва, тъй като има нещо неправилно в околната среда. Така става един от бранителите на чистата хубост и даже посещава Капитолия, с цел да лобира за промени в козметичната промишленост.

С появяването на децата си, стартира да се интересува доста и от козметичните съставки. Така попада въз основата данни на работната група по запазване на околната среда “Skin Deep ”, която прави оценка продуктите за персонална хигиена съгласно това какъв брой са рискови и дали би трябвало да се употребяват.

Тя вижда, че ароматът е с извънредно висок рейтинг на заплаха и стопира да употребява парфюми. Но след 10-годишна пауза ароматите стартират да ѝ липсват и взема решение да сътвори лична линия чисти парфюми. Така се раждат ароматите “Henry Rose ”, които носят имената на двете ѝ деца и се състоят от 100% чисти съставки.

Линията е сертифицирана от допустимо най-строгите организации, опаковката на парфюмите е от биоразградими и безвредни съставни елементи, а бутилките са от стъкло, което е 90% рециклирано и предстои на преработване.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР