Броят на заразените с новия коронавирус в Германия нарасна през

...
Броят на заразените с новия коронавирус в Германия нарасна през
Коментари Харесай

Германия с най-много нови случаи на COVID-19 за денонощие от близо два месеца

Броят на инфектираните с новия ковид в Германия набъбна през последните 24 часа със 17 504 до 2 612 268, което е най-високият дневен растеж от 22 януари, демонстрират данни на Института за инфекциозни заболявания " Роберт Кох ", представени от Ройтерс. Смъртните случаи през последното денонощие са се нараснали с 227 до 74 132, а броят на новозаразените на 100 000 души приблизително за седмица е повишен до 90 по отношение на 86 предходния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Канцлерката Ангела Меркел и управляващите на провинциите се договориха по-рано този месец за поетапно разхлабване на ограничаващите ограничения, като управляващите имат опцията да върнат рестриктивните мерки, в случай че броят на новозаразените надвиши 100 на 100 000 души в три следващи дни.

Те ще заседават още веднъж на 22 март.

Някои специалисти приканват държавното управление да спре да се концентрира върху степента на заразяване, като показаха, че с осъществяването на повече проби ще се появят повече позитивни резултати, само че пък броят на инфектирани хора от третата възраст понижава с напредването на имунизационната акция.

Меркел към този момент съобщи, че на всички германци ще бъде препоръчано имунизиране до 21 септември, пет дни преди федералните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР